2014. február 28., péntek

"A Milan Messije akarok lenni..."

Adel Taarabt hosszú időn át hatalmas tehetségként volt kezelve, ám az igazi áttörém minden klubnál, kölcsönadásnál elmaradt, megmaradt egy jó középszerű játékosnak! Télen az AC Milan kölcsön vette, eddigi szereplése pedig bizalomra ad okot, igaz még csak három meccsen lépett pályára, ám ezeken két gólt szerzett. A marokkói válogatott játékos nyíltan beszélt céljairól, mely során kiderült, önbizalom hiányban azért nem szenved, ám tudja, hogy hol a helye... 

"Nem lep meg az eddigi milanos teljesítményem. Tudom, hogy mire vagyok képes, és fontos játékosnak érzem magam a Milannál! A Milan Messije akarok lenni. Inspirálnak az olyan játékosok, mint Messi és Cristiano Ronaldo. Nem vagyok még a szintjükön, ám ez a célom. Bizonyítanom kell még, de hiszek a kvalitásaimban. Amikor a Milan leigazolt, azt mondtam magamnak, hogy meg kell ragadni ezt a lehetőséget. Már így is eldobtam négy évet, és nem engedhetem meg, hogy még több időt vesztegessek. Kis időm van arra, hogy meggyőzzem a Milant, de ki akarom használni a lehetőséget."

A jelenlegi kölcsönszerződés a szezon végéig szól, ekkor dönt majd az AC Milan vezetősége, hogy a csapat kíván-e élni opciós jogával.

Őszi Ádám

Összeállhat a Verratti-Pogba álomduó?

Ismételten felreppentek azon híresztelések, mely szerint a PSG 21 esztendős olasz zsenijére Maco Verrattira fáj Antonio Conte mester foga, hogy összeálljon az általa elképzelt fantasztikus duó. 

A Juventus trénerének elképzelése szerint Verratti lehet az "Öreg Hölgy" új Pirlója, aki mellett Pogba játszana a csapatban, ezzel pedig egy olyan ütős, és egyben fiatal párost összefogva, mely a jövő nagy csapatának motorját képezheti. A bökkenő csupán annyi, hogy a PSG a francia Pogba iránt érdeklődik, korábban már felvetették a csere lehetőségét a sajtóban, ám erről Conte és a Juve vezérkara hallani sem akart.

Nagyon úgy fest, hogy a nyáron igen komoly viaskodás, alkudozás alakulhat ki a francia és olasz bajnokaspiráns, egyben bajnoki címvédő között.

Őszi Ádám

Leverkusen: Egy hónap után "kidobják" a mexikói válogatott védőt!

Egy hónap, semmi több, ennyi idő alatt született döntés Andrés Guardado a spanyol Valencia kölcsönjátékosának ügyében, akit a Leverkusen vett kölcsön a téli átigazolási időszak folyamán. A számítások nem jöttek be, a mexikói csomagolhat vissza spanyol csapatához. 

A 99-szeres mexikói válogatott, korábban középpályásként, mostanra azonban bal oldali védővé avanzsálódó Guardado nem nyerte el a Leverkusen szakembereinek tetszését. A pontos okokat nem tudjuk, de a klub jelezte, nem kíván élni opciós jogával. Andrés mindössze két meccsen kapott lehetőséget a gyógyszergyári csapatban, a Német Kupában a Kaiserslautern elleni búcsú, illetve a PSG elleni zakó alkalmával.

A korábbi Deportivo játékos egyébként alapembernek számított a "Denevéreknél", ki tudja, lehet ismételten a katalán klubnál találja majd meg számításait, melynek 2012 óta tagja. Van úgy, hogy nem jön be a váltás, ez egy tipikus példája ennek.

Őszi Ádám

Huszti után Szalai is száműzött lett? - a játékos szerint nincs miről beszélni!

Bizonyára sokan emlékeztek arra, mikor Huszti Szabolcs összerúgta a port a magyar válogatott egykori szövetségi kapitányával és kegyvesztetté vált. Az egyik, ha nem a legjobb magyar labdarúgó azóta sem öltötte magára a válogatott címeres mezét és nagyon úgy fest, ez örökre így is marad, egyik fél sem engedett, Szabolcs pedig elhidegült és nem kíván többé válogatott lenni! Vajon milyen sors vár Szalai Ádámra, a Szerethető támadójára, aki nem kapott meghívót az új kapitánytól Pintér Attilától. Újabb csillagát veszti el a magyar csapat? 

Nos, a Finnország ellen hirdetett keretben nincsen ott a Schalke 04 támadója, aki mint emlékezhetünk rá Telkiben kirohanást tartott 2013-ben a Románia ellen elszenvedett vereséget követően és feltépett olyan sebeket, melyről sem a szakma, sem pedig senki más nem mert beszélni. Volt abban igazság amit Ádám akkor és ott mondott, ám olyan országban élünk, ahol a szőnyeg alá seperjük a problémákat ahelyett, hogy szembenéznénk vele. 

Szalai Ádám elmondta, hogy az új kapitány kinevezése után két alkalommal beszéltek, ám azóta nem, majd hozzátette - "Nem ért váratlanul a döntése! Meghívó híján nincs miről beszélni.”

Ezen szavak olvasatából, hangzásából kitükröződik, hogy nincs minden rendben, de vajon dacolni kell, megpróbálni példát statuálni vagy félre tenni az érzéseket és azt szemelőt tartani, hogy mi a legjobb a nemzetni csapatnak? Véleményünk szerint Szalai Ádámra szüksége van a magyar válogatottnak!

Előbb Huszti, most Szalai, vajon ki lesz a következő, aki ki meri nyitni a száját?

Őszi Ádám

Premier League: Csonka forduló következik - előzetes

Az Angol Ligakupa döntője végett csonka fordulót rendeznek a hétvégén az angol labdarúgó-bajnokságban, melynek 28. fordulójában így két mérkőzéssel kevesebbet rendeznek. Ijedségre semmi ok, jó meccsek azért ezen a hétvégén is lesznek. 

Elhalasztották a Sunderland és a West Brom összecsapását, mivel előbbi csapat érdekelt a kupadöntőben, míg a szurkolók nagy bánatára majd egy hónapot kell várni a manchesteri derbire, melyet március 25-re tettek át, ekkor méri majd össze tudását a City és a United.

Az élmezőny négy csapata közül három szombaton méretteti meg magát, az Arsenal a Stoke vendége lesz és nem számíthat könnyű meccsre, míg a Chelsea London másik felébe utazik a sereghajtó Fulham otthonába. A legnehezebb feladat tán a Liverpool elé tornyosul, a Suarez-Sturridge duó vezette csapat a Southampton otthonában vendégszerepel majd. A liga jelenlegi legjobb sorozatát tudó West Ham az Everton otthonába látogat, mely ha nemzetközi kupaálmokat szövöget otthon kell, hogy tartsa a három pontot. Igazi középcsapatok csatáját hozza a Hull és a Newcastle összecsapása.

Vasárnap egy időben játsszák le a fennmaradó három bajnokit, a Tottenham hazai pályán fogadja a Cardiff csapatát, míg a Norwich és az Aston Villa a tabellán elfoglalt helyük alapján szomszédvári rangadót vívhat, jelenleg a jobb gólkülönbség dönt a birminghami csapat számára. A liga léggólszegényebb csapata a Palace  ezúttal az Európa Ligából kieső Swansea vendége lesz.

Szombat:
16:00 Stoke - Arsenal
16:00 Fulham - Chelsea (Digi Sport 1)
16:00 Hull - Newcastle United
16:00 Everton - West Ham United
18:30 Southampton - Liverpool (Digi Sport 1)

Vasárnap:
17:30 Tottenham - Cardiff (Digi Sport 1)
17:30 Swansea - Crystal Palace
17:30 Aston Villa - Norwich

Elhalasztva:
márc. 25. Manchester United - Manchester City
Még nincsen időpont: Sunderland AFC - West Bromwich

Őszi Ádám

La Liga: Madridi rangadó és kötelező Barca siker - előzetes

Tovább dübörög a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga), mely hétvégén immáron a 26. fordulót koptatja. A bajnokság végkimenetelének szempontjából nagyon fontos mérkőzésre kerül sor, a madridi derbi sok mindenről hivatott dönteni. 

Pénteken a Bilbao hazai pályán nyitja a 26. fordulót, a baszk csapat számára roppant fontos a három pont megszerzése, amennyiben nem akarja lőtávra csalni közvetlen riválisait a Bajnokok Ligája indulásért folytatott harcban.

Szombaton a sport tv csupán egy mérkőzést sugároz, két középcsapat a Getafe és az Espanyol összecsapását. Mellettük szöntén középházi csatát vív majd az Elche és a Celta Vigo, és ugyanez elmondható a Levante és az Osasuna randevújáról. A borzasztó szezont futó Málaga, mely a kiesés szélén táncol, a kiesőzónában tanyázó Valladolid gárdájával vívhat igazi hat pontos meccset.

Vasárnapra marad a krém! A játéknapot az ötödik Villareal és az utolsó Betis csatája nyitja, majd magyar idő szerint 17 órakor Atletico Madrid-Real Madrid összecsapást rendeznek. Amennyiben nyernek a hazaiak és a Barcelona este behúzza otthon a három bajnoki pontot az Almeria ellenében ismételten három 63 pontos csapat lesz, ám ha Ancelotti tanítványai kiporolják a "Matracosokat", akkor városi riválisukat jól maguk mögött hagyják. Izgalom várható a tetőfokon! Közben még rendeznek egy Sevilla- Real Sociedad összecsapást, mely a nemzetközi kupaszereplés végett életbevágó mindkét csapat számára, míg a Valencia egy kötelező győzelmet ígérő látogatásra készül a Rayo otthonába. Ha cél a nemzetközi porond, akkor nem lehet botlani.

Péntek:
20:30 Athletic Bilbao - Granada

Szombat:
16:00 Málaga - Valladolid
18:00 Levante - Osasuna
20:00 Getafe - Espanyol (Sport 2)
22:00 Elche - Celta Vigo

Vasárnap:
12:00 Villarreal - Betis (Sport 1)
17:00 Atlético Madrid - Real Madrid (Sport 1)
19:00 Sevilla - Real Sociedad (Sport 1)
21:00 Barcelona - Almería (Sport 1)
21:00 Rayo Vallecano - Valencia

Őszi Ádám