2012. december 27., csütörtök

Madridi viharfelhők: CR7-től Casillasig egészen Mourinhot át - összegeztünk

A szezon eleje óta gyűlnek a viharfelhők a Real Madrid háza táján. Az követően, hogy tavaly Mourinho bajnoki címet nyert a klubbal idén minden a fej tetejére állt, de hol van a történet vége? Összegezzük a szezon eddigi történéseit, pletykákat és tényeket...

Tavaly egy remek csapatot láthattak a szurkolók, mely bajnoki címet nyert elképesztő teljesítménnyel, a játékoskeret nem változott, nem voltak jelentős távozók, sőt a keret elviekben erősödött. A cél mi más volt  a szezon elején mint a címvédés és egy hőn ámított Bajnokok Ligája győzelem, na és persze a kupáról senki nem szokott beszélni, de nem baj ha zsebben van. Az elvárások agyon nyomták a csapatot, Mourinho rontott el valamit, vagy mi történt Madridban?

Ami tény, a csapat harmadik a tabellán, a városi rivális Atletico is hét ponttal megy a csapat előtt, de ami még fájóbb, az örök rivális Barcelona előnye nem egész fél szezonnál 16 pont, mely szinte már behozhatatlan, így a bajnoki cím minden bizonnyal már úszott is. A BL-ben áll a csapat, de csoportmásodik lett a Dortmund mögött és ez ahhoz vezetett, hogy a Manchester United legyen az ellenfél a kieséses szakaszban, a legnehezebb feladat, mely várhatott rájuk, ennek is könnyedén kudarc lehet a vége, a csapat jelenlegi állapotát látva. Említsük meg a spanyol kupát, a csapat áll, de a hazai visszavágót megelőzően hátrányban vannak alacsonyabb osztályú ellenfelükkel szemben, szerencse az utolsó pillanatokban lőtt idegenbéli gól. 

Ennyit a helyzetről, nézzük a klub körüli híreket, pletykákat, nem feltétlen időrendben, a szálak nagyon összefonódtak. A főszereplők Mourinho, Cristiano Ronaldo, Casillas és maga a csapat...

A nyáron a spanyol válogatott Európa Bajnok lett, míg Portugália a kieséses szakaszban, a cél küszöbén ismét elbukott. Nos, a Real Madrid keretében spanyolok és portugálok is találhatóak. A szezon kezdetét követően lehetett hallania arról, hogy az öltözőn belül klikkesedés alakult kis a spanyolok és a portugál különítmény közt, a többi játékos pedig ki ide, ki oda húzott, ennek teljes valóságalapját nem ismerhetjük.

Ezt követte Cristiano Ronaldo híres kiborulása 2012 legnagyobb szappanoperája. A klasszis lenyilatkozta, hogy bánatos és nem boldog, erre pedig jöttek a találgatások, mi is lehet a baja a Real portugál klasszisának. Számtalan variáció született, megpróbálunk összeszedni párat, hozzátéve, az igazság jelenleg is odaát van:

- Egyesek szerint azon akadt ki a portugál, hogy ismét alul maradt és Iniesta lett az UEFA év játékosa, folyamatosan megelőzi valamely Barca játékos a díjátadókon és nem nyer semmi egyéni díjat.

-  Mások csupán annak tulajdonították a dolgot, hogy édesapja halálának évfordulója akkor volt, emlékezhetünk, a dolog abból is indult, hogy nem ünnepelte góljai, melyeket szerzett.

- Mások szerint az a baja, hogy nem becsüli meg őt a klub, ezt több részre lehetett bontani, voltak akik anyagi helyzetről beszéltek, hogy zavarja, az, hogy nem ő a világ legjobban fizetett játékosa (elég kamu szagú dolog volt), viszont ezt követte a szerződés mizéria, hogy nem vették előre a hosszabbítását  több játékossal tárgyaltak és hosszabbítottak, de vele nem. Mondván mellőzöttséget érzett és nem kapott elég figyelmet, rivaldafényt...

Ezen pletykák aztán szépen elhalkultak, Ronaldo ezen összes kitalációt cáfolta (voltak még verziók), de azt nem volt hajlandó elárulni, miért is bánatos. A szezon zajlott, a gondok és a különbség, a vesztett bajnoki pontok csak úgy jöttek, Ramos is perifériába került egy rövid ideig, aztán láthattunk egy nyílt udvarlást nyilatkozatokban. Sir Alex Ferguson és Cristiano Ronaldo kapcsolatáról van szó, a klasszis visszavágyik Manchesterbe, a United trénerét "apjaként" emlegette, a tréner pedig születésnapjára azt kívánta Cristiano legyen ismét a játékosa. Ezen "udvarlás" a sajtón keresztül zajlott és nem lehetett nem észrevenni, de ezen pletykák is elhalkultak.

Cristiano Ronaldo teljesítménye az utóbbi hetekben látványosan visszaesett, elég annyit megemlíteni, az utóbbi három meccsen több sárga lapot kapott, mint gólt szerzett, vagy gólpasszt adott. Az egész teljesítményén látszik, hogy valami nincsen rendben. 

A nagy bajnoki különbség kialakult, a Málaga ellen pedig olyan következett be, melyre nagyon régen nem volt példa, Casillas a kispadon kezdett és Adán állt a Real Madrid kapujában. Lehetett hallani arról, hogy kapus és mestere kapcsolata megromlott, ám Mourinho cáfolta, hogy ez érzelmi döntés lett volna. azt nyilatkozta tisztán szakmai döntés és momentán Adán jobb mint Casillas.

Ezt a kapus szemmel láthatóan nem viselte jól, sőt a szurkolók sem és jelentős részük a "Special One" ellen fordult, mondván Casillas szent és sérthetetlen, kirobbanthatatlan a csapat kapujából. Egy felmérés alapján a szurkolók már menesztenék is a portugál trénert. Sőt, a Real Madrid elnöke is elég érdekes képet vágott, mikor meglátta a Málaga elleni összeállítást. A mérkőzést nem titok, elbukták a madridiak.

Mourinho biztos a pozíciójában és nem fél a menesztésétől, ezt egy nyilatkozatában is közölte. A legújabb hír pedig az, hogy ha CR7 menni szeretne, mehet, abban az esetben ha valaki megfizeti az érte kért összeget, mely 122 millió font, az az 150 millió euró. Roni visszavágyna Manchesterbe? Érdekes hetek elé nézünk, a történet minden bizonnyal gyöngyöződik tovább...

Őszi Ádám

Real Madrid: Megszabták CR7 irányárát, a klasszis 122 millió fontért eladó - sajtóhír

Egybehangzó spanyol és angol sajtóértesülések állítják, a Real Madrid klasszisa Cristiano Ronaldo eladó, persze ha valaki kifizeti azt az elképesztő összeget, melyet a Királyi Gárda kér érte. Az utóbbi időben felerősödtek azon hangok, mely szerint Ronaldo visszavágyik korábbii sikerei színhelyére Manchesterbe. 

A hírek szerint a 94 millió euróért vett csatárhoz nem ragaszkodik a klub, így szabtak egy árat, amennyiért akár távozhat is a portugál klasszis. Ez az összeg 122 millió font, az az 150 millió euró. Ez már nem aprópénz, nem sok klub engedhet meg magának egy ilyen kiadást, szó szerint csak pár a világon.

A legfőbb kérő és Roni "álma" is a United lehetne, ám a Vörös Ördögöknek ez az összeg minden bizonnyal túl magas, bár soha nem lehet tudni. A szóba jövő két klub lehet még a városi rivális City, melyet CR7 érzelmei miatt szinte ki is zárhatunk, így pedig marad a PSG, ez a vonal állítólag él is.

Párizsban manapság semmi sem drága, az olajmilliárdoknak köszönhetően jönnek a sztárok, és a csapat is egészen kezd összeállni. Kérdés, hogy Ronaldo játszana-e a francia ligában, illetve el lehet azt képzelni  hogy Zlatan és CR7 jól megférnek egymás mellett?

Ami tény, a portugál zsenin látszik, hogy valami nincs rendben. Korábban már kijelentette nem érzi jól magát Madridban és ennek nem a pénz az oka, ahogyan azt többen találgatták, a klub hosszabbítana  vele és 50 százalékos fizetésemelést is adott volna, mellyel évi 15 millió eurót kereshetne, de a probléma nem itt van. A valós okot most sem tudjuk, lehet tényleg "hazavágyik" a zseni...

Őszi Ádám

Hoppá! - A szurkolók kirúgnák Mourinhot

Nagy viharfelhők kavarognak Madridban, míg a kisebbik klub az Atletico remekel, addig a Királyi Gárda csak szenved és torlódnak, halmozódnak a problémák. A jelek szerint Mourinho helye is megkérdőjeleződhet, viszont a szurkolók már most azonnal menesztenék a trénert. 

Az idei csapat közel sem a tavalyi, holott a játékoskeret nem változott, a hátrány nem egész fél szezonnál már 16 pont a Barcelona előtt, folyamatos problémákról és konfliktusokról hallani. Ronaldo elvágyódik, csapaton belüli klikkesedés, a nagy hátrány és egy csepp volt a pohárba Casillas padra ültetése, melyből napok óta óriási "bál" lett.

A mérvadó Marca a saját honlapján tette fel a következő kérdést: "Kirúgnák-e Madridból José Mourinhot?"

Nos, az eredmény igen csak érdekes lett, tegyük hozzá, hogy bárki szavazhatott így Barca fanatikusok is, na de ekkora fölény akkor sem alakul ki, a szavazásból látszik, hogy a "Special One" legutóbbi húzásával magára haragította a szurkolók többségét.

A szavazók 82,4 százaléka a portugál kirúgása mellett voksolt, tehát csak a futball rajongók 17,6 százaléka voksolt a tréner maradása mellett. Ennek jelentősége nincsen, de egy jól látható vélemény, a szurkolók most épp kirúgták a trénert.

Egy dologra azért kíváncsiak lennénk, ha a klub a hivatalos honlapján a regisztrált tagoknak tenné fel ezt a kérdést, akkor milyen eredmény születik...

Őszi Ádám