2013. július 16., kedd

Böde góljával korábbi BEK győztes angol gárdát vert a Fradi

Az NB I rajtjára készülő Ferencváros kedden a szebb napokat is megélt Leeds United együttesével csapott össze a szlovéniai Muraszombaton. Az 1975-ben BEK győztes, 2000-ban UEFA-kupa elődöntős egy esztendővel később pedig BL-elődöntős együttes, mely jelenleg a Championship tagja igen jó és minőségi ellenfélnek bizonyult. 

A találkozó már a meccs előtt kezdetét vette, ugyanis a beszámolók szerint a mintegy 100-150 helyszínre érkező Fradi drukker összecsapott a helyi rendfenntartó erőkkel, ám szerencsére ez a meccset nem befolyásolta és nyugodt körülmények közt játszhattak a csapatok. 

Az első játékrészben Somalia egy ízben a kapufát faragta meg, míg Jack Tuijp révén gólt is szereztek a zöld-fehérek, azonban a játékvezető les révén annullálta a találatot. Az angol gárda többnyire angolso stílust képviselve a rögzített szituációkból volt veszélyes. 

A második játékrész elején Böde nevét skandálta a Fradi tábor, a támadó ugyanis megszerezte a vezetést, mely mint utólag kiderült gólt eredményezett. A második felvonásban a Leeds akarata érvényesült, ám Jóva Levente és a védelem valahogy mindig tisztázni tudott, így kapott gól nélkül és győzelemmel hagyhatta el a pályát az FTC.

Üröm az örömben Bönig sérülése, a német légiós még az első játékrész végén szenvedett sérülést. A jelek szerint a bokaszalag sérült, ám annak mértékét még vizsgálják a Muraszombati kórház orvosai.

"Nagy győzelem volt ez a klubunk számára. Tisztában voltunk vele, hogy a Fradi és a Leeds párharca tradicionális, nagy presztízzsel bír, így különösen fontos ez a siker. Szeretnénk köszönetet mondani fantasztikus szurkolótáborunknak, amely nagy létszámban kísért el minket, buzdításával sok erőt adott, amiért hálásak vagyunk. Fontos tudni, hogy tegnap kőkemény edzést tartottam a játékosoknak, akik így igen fáradtak lehettek, ám ma nagy szívvel kiharcolták a győzelmet. Éppen ezért nagyon elégedett vagyok velük. Philipp Bönig állapotáról annyit tudunk, hogy szerencsére nincs törése, így nem tűnik komolynak a sérülése." - nyilatkozta a találkozót követően Moniz mester.

FTC–Leeds United (angol) 1–0 (0–0)
Muraszombat (Szlovénia)
FTC: Jova – Alempijevics, Gyömbér, Besic (Bönig, 55., Valpoort, 71.), Jovanovics – Somália, Csukics, Józsi, Hidvégi – Tuijp (Otten, 87.), Böde (Diallo, 80.).
Leeds United: Kenny – Thompson, Peltier, Pearce, Drury – Austin – Tonge, Murphy – McCormack – Varney, Smith.
Gólszerző: Böde (52.)

Őszi Ádám