2013. június 6., csütörtök

Véget ért Stekelenburg római kalandja, irány London - hivatalos

Hivatalossá vált, amit már sejteni lehetett, Maarten Stekelenburg két esztendőnyi szenvedést követően elhagyta az AS Roma együttesét és Londonba tette át székhelyét. 

A kiváló holland válogatott hálóőrnek nem jött be az olasz kaland, nem tudott első számú kapussá válni, hánykolódott, hol védett, hol pedig nem. Ez mindent hoz, csak kiegyensúlyozottságot nem. Mindenki egyöntetűen arról beszélt, hogy a 30 esztendős hálóőrnek távoznia kell, ezt pedig maga Maarten is így érezte.

Tán nagyobb kvalitású együttest is megérdemelne, hiszen tehetsége és képességei vitathatatlanok, ő azonban a Fulham együttesét választotta, így Somogyi Csaba csapattársa lett. A magyar hálóőr, jelenleg kölcsönben szerepel egy alacsonyabb osztályú klubnál.

Stekelenburg négy évre szóló szerződést írt alá, így új kontraktusa 2017 nyaráig szól, a londoni klub pedig 5,6 millió eurót fizetett érte. A döntést befolyásolhatta, hogy a csapat trénere az a Martin Joll, akivel korábban az Ajax csapatánál együtt dolgoztak, és azóta is jó viszonyt ápoltak.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése