2013. június 6., csütörtök

Kiváló szezont záró szélsővel erősített a Levante

Nem tétlenkédig a La Liga idei szezonjának 11. helyezettje a Levante. A vezetők már is a lovak közé csaptak és elkezdték építeni az együttest a következő szezonra. Egy igen értékes gyöngyszemre bukkantak, ráadásul ingyen.  

Az Elche együttese agyon magabiztosan nyerte mag a spanyol másodosztályt és ezzel kivívta a feljutást a legjobbak közé. Ilyenkor többnyire a sikercsapat egyben szokott maradni, a keret pár rutinosabb játékossal megszokták erősíteni. Nos, Jordi Xumetra nem így gondolkozik, ő új klub után nézett a sikeres feljutást követően. Szerződése lejárt, ezt pedig nem kívánta meghosszabbítani, így ingyen került a Levante csapatához, ahol most dörzsölhetik a tenyerüket. Ezzel pedig az Elche járt rosszul, hiszen ilyenkor minden pénz jól jön a keret megerősítésére, Jordi piaci értéke pedig 2,5 millió euró, így igen szép összeget bukott el a kiscsapat.

Xumetra 36 mérkőzésen szerepelt az idényben és ezen  találkozókon sikerült összehoznia hat gólt és négy gólpasszt. A 27 esztendős játékos jobb szélsőként érzi jól magát.

Kíváncsiak leszünk, hogy milyen érzéssel lép majd pályára egy Elche-Levante meccsen, miután három esztendeig szolgálta a csapatot. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése