2013. június 6., csütörtök

Suarez gólja győzelmet ért Franciaország ellen, óriási szabadrúgásgól és hatalmas potya Dániában

Szerda este két barátságos meccset rendeztek világszerte, mivel a spanyolok mérkőzését törölték Észak-Írország ellen. A dán válogatott hazai pályán fogadta a mostanság erősen masszív grúz csapatot, míg a francia nemzeti csapat Uruguay legjobbjai ellen méretett meg a Dél-Amerikai országban.  

Igen látványos és eseménydús meccsnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a franciák meccsére. a találkozót a házigazda kezdte pörgősebben, majd pedig a franciák is kialakítottak több nagy lehetőséget, volt, hogy kettő az egy ellen mehettek, de sikerült elszúrniuk a lehetőséget. A találkozó egyetlen gólját Suarez szerezte, aki kiszorított helyzetből gurított a hosszúba, ez pedig győzelmet ért a Ribery vezette franciák ellen.

Uruguay - Franciaország 1-0 (0-0) (Suarez 50.)

A másik találkozón nagy meglepetésre a grúz válogatott szerzett vezetést az 52. percben Dzarai találatával egy igen tetszetős kontratámadás végén, azonban hazai pályán nem adták a győzelmet a dánok és megfordították a meccset. Igaz ehhez jó adag szerencse is kellett. Ha nem látom, nem hiszem el, a videón meg lehet tekinteni! A vendégek hálóőre a tizenhatos sarkánál rúgta ki a labdát, mely laposra sikeredett és az ott tétlenkedő dán játékos Pedersen beletette a belsőjét. A labda szépen begurult a hálóba, így egyenlített Dánia, majd pedig a 89. percben egy fantasztikus szabadrúgásgólnak lehettünk szemtanúi. A labda mögé Eriksen állt és kegyetlenül beverte az előtte adódó lehetőséget. Ez a grúz csapat egyébként nagyon egyben van, sokat fejlődött és ha így folytatják, akkor a következő Európa Bajnokságra komoly eséllyel pályázhatnak, már ami a kvalifikációt illeti. 

Dánia - Grúzia 2-1 (0-0) (Pedersen 72., Eriksen 89. ill. Dzarai 52.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése