2013. június 6., csütörtök

Tovább fogy a Dortmund, két fiatal tehetségén adott túl a klub

Kivételes alkalom, mikor arról számolhatunk be, hogy úgy ad túl játékosokon az idei BL finalista, hogy nem a pénz vagy a kényszerűség diktál. A sikercsapat szinte minden játékosát egytől-egyig megkörnyékezik sztárklubok, és félő, hogy amit Klopp mester összerakott pillanatok alatt elvész. Nos, kettővel kevesebben vannak a keretben, de ezúttal két fiatal titán távozott. 

Az egyik távozó Daniel Ginczek. A 22 éves csatár ahogyan azt már korábbi esztendőkben is tette, idén kölcsönben szerepelt, ezúttal a St. Pauli csapatánál. A mutatott teljesítménye eléggé meggyőző volt, de Dormundban nem számolnak vele, így lecsapott rá a Nürnberg, mely piaci értékénél fél millióval többet, azaz 1,5 millió eurót fizetett érte. Ami a 2012-2013-as St. Pauli mérleget illeti 31 mérkőzésen 18 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját Gizczek és emellett 5 gólpasszt is kiosztott. Erre a teljesítményre nem csoda hogy felfigyeltek. Daniel egyébként végigjárta a német utánpótlás válogatottakat, nagy jövőt jósolnak neki.

A másik távozó Julian Koch, aki szintén szerepelt a német korosztályos válogatottakban, de koránt sem annyit, mint a fent említett kollégája. Nála már bevált az elmúlt évben Duisburg, így az idei szezont is ott töltötte kölcsönben. Összesen 22 mérkőzésen jutott lehetőséghez, hol csereként, hol pedig kezdőként. Ezen találkozókon három gólpassz fűződik a nevéhez. Na és hogy hova ment? Egy magyar csapattársat kapott Szalai Ádám személyében, így gondolom mindenki kitalálta, hogy a Mainz együtteséről van szó. átigazolási összeget nem hoztak nyilvánosságra, csupán piaci értékét tudjuk, mely 1 millió euró.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése