2013. június 6., csütörtök

Újabb érkező Mainzba, immáron három új társa van Szalainak

Ha valaki akkor a Mainz csapata nem tétlenkedik az átigazolási piacon. A Szalai Ádámot a soraiban tudó klub négy napon belül a negyedik játékosát igazolta le. Emellett látható, hogy a fiatalokra alapoznak, úgy tűnik tudatos csapatépítésről van szó. 

Korábban már beszámoltunk a wolfsburgi Polter érkezéséről, aki csatár posztra érkezett, így Szalai Ádám vetélytársa lesz. A tegnapi nap folyamán Dortmundból érkezett Koch a védelembe, most pedig középpályára, pontosabban védekező szerepkörre igazoltak John Geis személyében.

A mindössze 19 esztendős Geis a kieső Greuther Fürth együttesétől érkezett, így nem nehéz kitalálni, hogy Varga József és Stieber csapattársa volt az idei szezonban. Sok lehetőséget nem kapott, mindössze nyolc mérkőzésen léphetett pályára, de ezeken a meccseken bizonyított, és remek védőmunkája mellett egy gólt és egy gólpasszt is a neve mellé firkanthattak a statisztikusok. Fiatal még és sokat kell fejlődnie, de óriási tehetségként tartják számon, nem csoda, hogy végigjárta a német utánpótlás válogatottakat és jelenleg a az u20-as csapat keretébe tartozik.

Piaci árát mindössze 300 ezer euróra becslik, azonban a Mainz komoly terveket sző vele, így letettek 1,4 millió eurót az asztalra, ami elégnek bizonyult.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése