2015. november 18., szerda

Messi és az a bizonyos londoni szerződés!?

Az FC Barcelona és Lionel Messi neve a mai napra teljesen egybeforrt, ám vannak tényezők, melyek alkalmasak az idill megzavarására. Ilyen a spanyol adóhatóság és a folyamatos ellenőrzések. Felhívjuk a figyelmet, hogy pletykáról van szó, ám ezek a hangok egyre több irányból jönnek, s egyre hangosabbak. Valósággá válik az elképzelhetetlen, avagy az argentin csillag elhagyja a katalán sztárcsapatot!? 

A brit Daily Star arról ír, hogy Messi nyitott lehet a váltásra, ennek legfőbb oka pedig az adócsalási botrány és az, hogy a spanyol hatóságok nem szállnak le róla. A lap tudni véli, hogy az argentin klasszis London felé kacsintgat, s az Arsenal számára a Premier League legszimpatikusabb csapata.

Igen ám, de a pénz beszél, avagy hosszútávú élő kontraktusa van az FC Barcelonával, szerződésében pedig egy 175 millió eurós kivásárlási záradék szerepel. 

Van azonban egy bizonyos fizetési igény is, mely 18 millió fontra rúghat évente, euróra átváltva 24 millió. Őrült összeg, számunkra gyakorlatilag felfoghatatlan. Heti lebontásban ez 375 ezer fontot jelent, ami 160 millió forintnak felel meg. 

Anglia és a Premier League legjobban fizetett labdarúgója Wayne Rooney, a Vörös Ördögök csatára heti 300 ezer fontot keres.

Ahogyan a cikk elején is jeleztük, most is leszögeznénk, ez csak egy pletyka, melyet meg kell jegyezni, de egyelőre nem kell komolyan kezelni. Messi korábban elmondta, az FC Barcelonából fog visszavonulni, ám soha nem tudhatja az ember, hogy milyen akadályokat, meglepetéseket hoz az élet. Az ember néha kénytelen sodródni az árral.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése