2015. november 18., szerda

Vb-selejtező: Továbbra is hibátlan a meglepetéscsapat!

Nincs megállás, tovább robog a dél-amerikai vb-selejtezőcsoport meglepetéscsapata, mely immáron a 4. fordulót abszolválta győzelemmel, s továbbra is hibátlan. Ecuador ezúttal Venezuelát lépte le idegenben, míg Paraguay hozta a kötelező három pontot,s egyelőre nem panaszkodhat helyzetére. 

Venezuela - Ecuador 1-3 (0-2)
G: J. Martinez (84.) ill. F. Martinez (15.), Montero (23.), Caicedo (60.)

Noha mezőnyben kiegyenlített csatát hozott a mérkőzés, s bizony a hazaiakban rendesen megvolt a vállalkozókedv, a célzóvizet az ecuadori játékosok vették be, s Martinez és Montero gólja révén már az első játékrész közepére hathatós előnyt szereztek magukkal, mely önmagában is kitartott volna, ám a fordulást követően Caicedo is rátett egy lapáttal, így a túloldalon a hazai gól már csak tényleg szépítésre volt elegendő a mérkőzés hajrájában. A selejtezőcsoport góllövőlistáját 4 góllal Filipe Caicedo a katalán Espanyol csatára vezeti.

Paraguay - Bolívia 2-1 (0-0)
G: Lezcano (61.), Barrios (64.) ill. Duk (59.)
Kiállítás: Aguilar (86.) ill. - 

Nagy különbség ütközött ki a két csapat között, a hazaiak domináltak a mérkőzés folyamán mind labdabirtoklásban, mind pedig kidolgozott helyzetek tekintetében. Ennek ellenére kevés helyzetéből egyet gólra váltott Bolívia, Duk talált a hálóba az 59. percben, ezzel feladva a leckét a hazaiaknak, s felvázolva egy hatalmas meglepetést, ám ebből nem lett semmi, a rövidzárlat utólérte a vendégeket, s a három perc alatt megfordította a mérkőzést Paraguay. A 61. minutumban Leczano egalizált, majd mire újra elcsillapodott a lelátó Barrios újra talpra ugrasztott mindenkit. A mérkőzést végül 3 ponttal és 10 emberrel fejezte be a hazai csapat, Aguilar szállt ki második sárgával.

További eredmények:
Brazília - Peru 3-0
Uruguay - Chile 3-0
Kolumbia - Argentína 0-1

Helyzetkép: Egyelőre minden borul Dél Amerikában, Ecuador remek szereplése mindenkit megdöbbent, s bizony csak négy kijutó és egy pótselejtezős hely  van, ami keresztbe húzza az elsődleges számításokat. Az erőviszonyok alapján Argentína, Brazília, Kolumbia, Chile és Uruguay nemzeti csapatát vártuk az első ötbe, azonban nagyon úgy fest, hogy Ecuador ebbe beleszól, s meglepetésre valaki lemaradhat az oroszországi megmérettetésről. Persze még nagyon sok van vissza, 14 darab mérkőzés csapatonként, ám az eseménysor már most jelzésértékű. Argentína megszerezte első győzelmét, így immáron csak Venezuela nyeretlen, ráadásul pont nélküli. A fentebb említett ötösből jelenleg Kolumbia áll a legrosszabbul. Chile szépen beleszaladt a késbe, s elmondhatjuk, hogy Uruguay is erőn felül teljesít eddig. Paraguay jelzi jelenlétét, míg Brazília a kezdeti vereséget követően immáron egész szépen magára talált.

Íme a dél-amerikai vb-selejtezőcsoport állása 4 forduló után:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése