2015. november 18., szerda

VB-selejtező: Meglepő botlás USA legjobbjaitól! - eredmények

A tengerentúlon nem csak Dél Amerikában, hanem Észak- és Közép-Amerikában, a karibi-térségben, azaz a CONCACAF-zónában is javában zajlanak a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezői. A mezőny már szépen lemorzsolódott, a kis szigetcsoportok többnyire kiestek, ez már a negyedik szakasza a sorozatnak, s immáron csak 12 válogatott van talpon a 35-ből. Nézzük, hogyan állnak jelenleg a csapatok. 

Három darab négyes csoportra van szortírozva a mezőny a világranglistán elfoglalt helyezéseknek és a kiemeléseknek megfelelően. Oda-visszavágós rendszerben mindegyik válogatott 6 mérkőzést játszik, s minden kvartett első két helyezettje jut az utolsó, tehát az ötödik szakaszba. A végső hatos csoportban szintén oda-visszavágós rendszerben játszik mindenki mindenkivel, majd pedig a végén a legjobb három csapat kvalifikálja magát Oroszországba, míg a negyedik interkontinentális pótselejtezőben kap helyet. 

A-csoport:
Honduras - Mexikó 0-2
El Salvador - Kanada 0-0

A csoport jelenlegi állás félig meddig tükrözi az erőviszonyokat, ugyanis Hondurast magasabban jegyzik, mint Kanada, s a közelmúlt eredményei is erre engednek következtetni. Mexikó ezidáig hibátlan, s Honduras otthonában is győzni tudott, eddig gólt sem kapott, míg utóbbi nem lőtt, s elég nehéz helyzetbe került. El Salvador megfogta Kanadát, a gól nélküli meccs a csoport két másik csapatának kedvezett igazán.

B-csoport:
Panama - Costa Rica 1-2
Haiti - Jamaika 0-1

A csoport két favoritja Costa Rica és Panama, előbbi ennek megfelelően két győzelemmel kezdett. Panama szereplése ne legyen megtévesztő, a két csapat ugyebár egymás ellen játszott, s bár hazai pályán buktak, elméletben nem lehet gond Jamaika és Haiti legjobbjai ellen. Ezt persze majd a következő fordulók megmutatják. 


C-csoport:
Trinidad és Tobago - USA 0-0
Saint Vincent és a Grenadine-szigetek - Guatemala 0-4

Az összes közül ez a legegyértelműbb csoport, a Saint Vincent és a Grenadine-szigetek az egész mezőnyből toronymagasan kilógnak lefelé, mér egy pontszerzés is hatalmas szenzációnak számítana, sőt, már az nemzeti hőstett volt, hogy betaláltak USA ellen. Emellett pedig Guatemala is jóval szerényebb erőket képvisel a csoport másik két csapatánál, USA azonban megégett Trinidad és Tobago ellenében, nem várt eredménynek számít az egymás elleni döntetlen.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése