2015. november 18., szerda

Eb-pótselejtező: Dzsudzsák motivációs beszéde a meccs előtt

Sajnos felvételünk nincsen róla, de a sorokat "papírra" vetették, avagy Dzsudzsák Balázs a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya zseniális motivációs beszéddel rukkolt elő az öltözőben a norvégok elleni visszavágót megelőzően. Balázs sok kritikát kapott az utóbbi időben a szurkolóktól, most azonban megmutatta, igazi vezéregyénisége a csapatnak, mind az öltözőben, mind pedig a pályán. A lehengerlő beszédet követően tettekbe csapott át, s felszántotta a pályát hittel, akarattal motivációtól duzzadóan.  

"Srácok, halljátok, mi van kint? Húszezer ember szurkol nekünk csak itt, tíz-tizenötmillió világszerte a tévék előtt. Ezt a továbbjutást innen nem viheti el senki! A világ legjobb csapata sem, ez a norvég sem! Kilencven perc, nehéz lesz, de tegye oda magát mindenki, dögöljünk bele, köpjük ki a tüdőnket, hajtsuk ki a belünket, de ne engedjük el, amiért annyit dolgoztunk, és itt van a kezünkben!

Rúgjunk oda keményen, majd kipihenjük a fáradtságot, a sérülést akár, de most itt nem engedhetjük őket a kapunk közelébe! Talán sohasem lesz ilyen esélyünk, de meglehet, annak sem, aki még csak húszéves. Ezt a sanszot meg kell ragadni! Gyerünk, gyerekek, menjünk ki, fussunk, amennyit csak bírunk, mert akkor a sors velünk lesz! Nyomás kifelé! Hajrá, Magyarország!"

S, mint azt láthattuk a meccsen, Balázs szavai célt értek, a csapat felpörgött, a taktika rendben volt, s mind csapatszinten, mind egyénileg zseniális és roppant fegyelmezett teljesítményeket láthattunk. Ez eredmény pedig már tudott, Magyarország nyert, ezáltal pedig ott leszünk a franciaországi kontinenstornán.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése