2015. november 16., hétfő

Átigazolásfigyelő: Licitháborgó lehet az Arsenal és a Liverpool közt

Közeleg a téli átigazolási szezon, ezáltal pedig egyre több pletyka lát napvilágot klubcsapatok, illetve játékosok kapcsán. A német Bild már arról cikkez, hogy Jürgen Klopp a Bundesligából erősítené a Liverpoolt, ám Arsene Wenger ebbe beleszólhat. 

Könnyen elképzelhető, hogy a Liverpool levesébe beleköp az Arsenal a télen, amennyiben a pletyka igaznak bizonyul, miszerint mindkét tréner a Borussia Mönchengladbach svájci kiválóságát Granit Xhakat szeretné csapatában tudni.

A 23 esztendős védekező középpályás fantasztikus formában van, csakúgy mint csapata, így nem csoda, hogy sztárklubok kívánságlistájának élén szerepel, s nemrégiben az FC Barcelona révén is felsejlett a neve. Az, hogy több kérője van, a Mönchengladbach malmára hajthatja a vizet, s könnyen előfordulhat, hogy a csapatok licitháborúba kezdenek majd. 

A nívós német szakportál a transfermarkt.de 20 millió euróra taksálja a fiatal játékos piaci árát, a Bild.de pedig arról ír, hogy az Anfielden akár 28 millió eurót is hajlandóak lennének fizetni a válogatott labdarúgóért, akinek 2019 nyaráig szóló, tehát igen hosszútávú szerződése van klubcsapatával. 

Granit Xhaka minde sorozatot figyelembe véve 16 tétmérkőzésen lépett pályára a szezonban ezidáig, mutatói pedig lenyűgözőek, sőt 3 gólja is van a Bundesligában. 

A Mönchengladbach 2012 nyarán a svájci egyeduralkodótól szerezte meg Xhaka játékjogát, a Basel 9 millió eurót tehetett zsebre  saját nevelésű játékosa után.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése