2015. május 16., szombat

Megtört az átok! - 17 meccs után nyert újra a Hannover

Elképesztő nyeretlenségi szériát produkált 2015-ben a Hannover, melynek pontjai elfogytak, s az utóbbi két hétben a kiesőzónába esett vissza- Az Augsburg otthonában azonban megtört a rossz széria, Stindl volt a csapat hőse, mely a győzelem következtében el is lépett a halálzónából. 

Augsburg - Hannover 1-2 (1-1)
G: Hitz (30.-büntető) ill. Stindl (24., 55.)
Kiállítás: Verhaegh (90.) Babadilla (90+4.) ill. Sakai (77.)

Az idén még nyeretlen Hannover, mely idő közben a kiesőzónáig csúszott vissza az Europa Liga indulásért küzdő Augsburg otthonában vendégszerepelt. A pálya gyakorlatilag felborult, mezőnyben a hazaiak domináltak, ám a vendégek ellentámadásai ültek. A 24. percben aztán rezgett a háló, Hitz tehetetlennek bizonyult, s kapitulált a gólvonalon. Sokáig azonban nem örülhetett a tömött vendég szektor, Sakai szabálytalansága révén büntetőhöz jutottak a hazaiak, s a kapuvédő Hitz kollégája Zieler hálójába lőtt. 

Mezőnyfölény ide vagy oda, Stindl ezen a napon remekül érezte a kaput, s második lehetőségét is gólra váltotta az 55. minutumban, ezzel ideiglenesen kilépve a kiesőzónából. A 77. percben aztán megfogyatkoztak a vendégek, Sakai kapta meg a második sárgáját, így előbb mehetett zuhanyozni, mint a társak. Frontzeck mester gyorsan reagált, két cserével erősítette meg a csapat védelmét, melyet az Augsburg nem tudott feltörni. A Hannover 16 Bundesliga meccs után nyert újra, s ezzel életben tartotta élvonalbeli álmait, sőt mi több két pontra eljött a kiesőzónától. A végjáték nem sikeredett szépre, két hazai játékos is kiállítással vonult le a gyepről, néz szerint Verhaegh és Babadilla.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése