2015. május 16., szombat

Bundesliga: Az utolsó előtti játéknap! - előzetes

Elérkezett a nap, a 2014/2015-ös szezon utolsó előtti játéknapja, avagy szép lassan minden kérdőjelre pont kerül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesligában). Ezidáig még egyetlen csapat sem esett ki, a küzdelem ádáz a hátsó szektorban, míg a nemzetközi kupaindulást érő helyekért is hatalmas a harc. Egyetlen nap, szombaton, egyetlen időpontban fél négykor játsszák az összes mérkőzést. 

Hat klubot fenyeget még a kiesés réme, a Hertha, Hamburg, Freiburg, Hannover, Padeborn, Stuttgart hatos még az élvonalbeli tagságért küzd, közülük hárman biztosan a másodosztályban kezdik meg a következő szezon, ám hogy ki lesz az a három, az jelen pillanatban még nem tudhatjuk. A Padeborm a roppant hullámzó Schalke otthonába látogat, ám a kékek számára is roppant fontos meccsről beszélünk, ugyanis pontvesztés esetén a csapat elvesztheti nemzetközi kupaindulást érő helyét. A Freiburg dolga roppant nehéz, a Bayern Münchent kellene legyőzni, míg a 2015-ös szezonban ezidáig nyeretlen Hannover az Augsburg legyőzésével menthetné meg szezonját, ám utóbbinak is nagy szüksége van a pontokra a nemzetközi kupaindulást érő hely megtartásáért. Dárdai Pál csapata a Hertha már ma bennmaradhat, ehhez le kellene győzni a Frankfurt csapatát, s lássuk be ez nem egy kivitelezhetetlen feladat. Végezetül pedig a hétvége kiesési rangadójáról is essen pár szó, a Stuttgart hazai pályán fogadja a Hamburgot. A svábok számára gyakorlatilag csakis a győzelem az elfogadható, ahhoz, hogy elmozduljanak a kiesőzónából, míg a Hamburg számára egy döntetlen is nagyon sokat jelenthet a bennmaradásért vívott harcban, nem is beszélve egy győzelemről, mely Bundesliga tagságot érhet a következő szezonra tekintve.

Rangadó vár a BVB-re is, Jürgen Klopp utolsó előtti alkalommal vezeti csatába a sárga-feketéket, akik a Wolfsburg otthonába látogatnak, s mindkét csapatnak roppant fontos a mérkőzés. A Dortmund a nemzetközi kupaindulást érő helyért küzd, míg a Farkasok második helyüket védik a Mönchengladbach ellenében. A Mainz és a Köln összecsapása igazándiból egyik félnek sem fontos, míg a Werder és a Möndhengladbach gyakorlatilag tétben megegyezik az imént említett Dortmund- Wolfsburg mérkőzéssel. 

Végezetül pedig a Hoffenheim és a Leverkusen összecsapása. A gyógyszergyári alakulat immáron biztosan negyedik BL indulást érő helyen végez, számukra se előre se hátra, míg a Hoffenheim esélye még megvan az Europa Liga indulásra, ám ez elég gyatra esély immáron. Fogalmazhatunk úgy is, hogy nem csak saját kezükben van a sorsuk.

Szombat:
máj. 16. 15:30  Schalke 04 - Paderborn
máj. 16. 15:30  Wolfsburg - Borussia Dortmund
máj. 16. 15:30  Mainz - 1. FC Köln
máj. 16. 15:30  Bayer Leverkusen - Hoffenheim
máj. 16. 15:30  Werder Bremen - Mönchengladbach
máj. 16. 15:30  Freiburg - Bayern München
máj. 16. 15:30  Augsburg - Hannover 96
máj. 16. 15:30  Hertha BSC - Eintracht Frankfurt
máj. 16. 15:30  VfB Stuttgart - Hamburger SV

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése