2015. május 16., szombat

Championship Play Off: A Premier League kapujában a Middlesbrough

Megérkezett a Premier League kapujába a Middlesbrough labdarúgócsapata, mely a visszavágón is elintézte a Brentford csapatát, így már csak egy mérkőzés választja el a legmagasabb osztálytól. 

Middlesbrough – Brentford 3-0 (1-0)
G: Tomlin (23.), Kike (55.), Adomah (78.) ill. -
Tj: a Middlesbrough kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

Ahogyan az odavágón, úgy a Riverside Stadionban is a Brentford dominált, s alakított ki hathatós mezőnyfölényt, ám ez hiábavalónak bizonyult, a Middlesbrough megmutatta, hogy ki az úr hazai gyepen. Button nem igazán tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez, az angol kapuvédő négy kaput találó kísérletből hármat a hálóból szedett ki, így volt ez a 23. percben Tomlin kísérleténél is. A behúzódó bal oldali szélső 17 méterről belsővel higgadtan lőtt a kapuba. 

Fölényét a szünet után sem tudta kamatoztatni a Brentford, Kike pedig pontot tett a párharc végére az 55. percben egy kontratámadás végén. Gólöröm, mezlevétel, s villanó sárga, de kit érdekelt ez abban a pillanatban a Riverside gyepén és lelátóján, mely eufóriában úszott. A vendég cserék sem hozták meg a csodát, sőt a szépítő találat is elmaradt, ellenben a hazai öröm tovább fokozódott, a 78. percben Adomah is a kapuba talált szintén egy kontra végén. 

Ezzel a Middlesbrough ott van a Play Off döntőjében, s várja ellenfelét a Norwich és az Ipswich párharcából.

A Play Off  további menetrendje:
máj. 16. 13:15 Norwich – Ipswic

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése