2015. május 16., szombat

Életben maradt a stuttgarti remény, bennmaradt a Hertha

Továbbra is izgalmakat tartogat a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga), melynek utolsó fordulójában dől el, hogy ki lesz a második és a harmadik kieső. A Padeborn gyakorlatilag kiesett, már csak matematikai esélye van. A Stuttgart a Hamburg legyőzésével tartotta életben bennmaradási reményét, míg Dárdai Pál csapata a Hertha gyakorlatilag kiváltotta élvonalbeli tagságát a 2015-2016-os szezonra. 

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 0-0 (0-0)

Dárdai Pál csapata a Hertha hazai pályán fogadta a Meiert továbbra is nélkülöző Frankfurtot. Az első játékrészben több sárgát jegyezhettünk fel, mint kaput találó kísérletet, az arány 4-0 volt a figyelmeztető kártyák javára. A kapusoknak nem sok dolga volt, ám a labdaszedőknek azért akadt dolga, hat illetve egy alkalommal szállt a labda a lelátóra. A fordulást követően Kalou megmozdulását tapsolta meg a berlini publikum, igaz gól nem lett belőle, mivel Trapp bravúros védést mutatott be. Lapból a második félidőben is több volt, mint mint kaput találó helyzetből. a Frankfurt konkrétan kilencven perc alatt egy kaput nem találó kísérletet tudott felmutatni. A meccslabda Haraguchi lábán volt a 81. percben, ám a japán szélső ha kicsivel is de a kapu mellé gurított. Ezzel az eredménnyel bennmaradt s Hertha, ugyanis a Freiburg és a Hannover egy,ás ellen játszik az utolsó játéknapon, így döntetlen esetén is csak az egyik csapat előzhet, míg a Hamburg már három pontnyira van, s beérheti a berlinieket, ám gólarányuk jóval rosszabb, tíz felett pedig aligha gurítanak a Schalkénak.

VfB Stuttgart - Hamburg 2-1 (2-1)
G: Gentner (27.), Harnik (35.) ill. Kacar (12.)

A Stuttgart gyakorlatilag az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatott a Hamburg elleni kiesési rangadón, mely nem indult jól a számukra. A 12. percben Van der Vaart adott remek labdát, a befejezést pedig Kacar mutatta be mesteri módon. Ekkor nagy bajban voltak a svábok, ám a 27. percben talpra ugrott a hazai publikum, Gentner egalizált. Az iramra panasz nem lehetett, hiszen mindkét fél élvonalbeli tagságáért küzdött. A 35. percben aztán eufória uralkodott el a lelátón, Harnik juttatta a labdát a gólvonal mögé, ezzel megfordítva a mérkőzést. A fordulást követően aztán a játékvezetőnek kellett csillapítania a vendégeket, akik védekezésben túllépték a keménység határait, így gyorsan villantak a figyelmeztető lapok. A második játékrész bár kiegyenlített volt, ám csak mezőnyben, nagy lehetőségei a hazai csapatnak voltak, ám sem Didavi, sem pedig Kostic nem tudta kihasználni az adódó lehetőséget. A hármas sípszó pillanatában 2-1 állt az eredményjelzőn, melynek következtében életben maradtak a stuttgarti remények. A sváb csapat jövő héten a Padeborn ellenében harcolhatja ki a bennmaradást, míg a Hamburg csakis a Schalke legyőzésével válthatja meg élvonalbeli tagságát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése