2014. november 19., szerda

Megszakadt Chile nagy sorazata

Az éj leple alatt a tengerentúli csapatok is pontot tettek a 2014-es esztendő végére, Chile elvesztette hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát, míg Bolívia és Peru igen kacifántos, fordulatos mérkőzésen tartotta otthon a "három pontot". 

Chile - Uruguay 1-2 (1-1)
G: Sanchez (28.) ill Roland (45+1.), Gonzalez (80.)

Megfiatalítva, Suarez nélkül érkezett az uruguayi válogatott Chilébe, oda, ahol csapat 15 mérkőzés óta nem nyert. Nem sok esélyt adtak a vendégeknek, Cavaniék azonban bizonyították, a rutin és a generációváltás ötvözete sem alkot majd rossz csapatot. Sanchez fejese révén  a 28. percben Chile szerzett vezetést, ám az első játékrész hosszabbításában  egy rögzített szituációt, beadást követően Roland csúsztatott a kapuba, így döntetlennel mehettek a felek az öltözőbe. A győztes gól a 80. percben született, ekkor egy továbbfejelt labdát két hazai védő sem tudott eltakarítani, ezt Gonzalez kihasználta és a kapuba lőtt. Ezzel megszakadt a chileiek nagy sorozata, Uruguay pedig győzelemmel zárta az évet.

Bolívia - Venezuela 3-2 (1-1)
G: Raldes (41.), Lizio (53.), Arce (87.) ill. Wilker (39.), Gonzalez (71.)

Két olyan csapat találkozott, mely a 2014-es naptári esztendőben még nem aratott győzelmet. Ez a sorozat most megszakadt Bolivia nyerni tudott, míg Venezuela nyeretlenként zárta az esztendőt. A vezetést a vendégek szerezték meg, ám Raldes révén két percen belül egalizáltak a hazaiak. A fordulást követően Lizio a vezetést is megszerezte, ám Gonzalez egyenlíteni tudott vendég részről. Úgy festett, egyik csapatnak sem lesz idén győzelme, ám a végjátékban jött Arce és a kapuba pofozta a játékszert, ezzel megszerezve Bolívia első és egyben utolsó győzelmét 2014-ben.

Peru - Paraguay 2-1 (0-1)
G: Ascues (73., 81.) ill. Santa Cruz (42.)
Kiállítás: Guerrero (67.), Reyna (90.) ill Gonzalez (90.)

Fordulatokban, illetve indulatokban gazdag mérkőzést vívott egymással Peru és Paraguay. Az első játékrész végén Santa Cruz góljával a vendégek szereztek vezetést, míg a 67. percben Guerrero összeszedte második sárgáját hazai részről, így elég reménytelenné vált a küldetés. Jött azonban a védelem tengelyébe a 72. minutumba a 22. esztendős Carlos Ascues, aki győztes cserének bizonyult. A Benfica utánpótlásában is megforduló, jelenleg Görögországban futballozó védő beállását követően egyből a kapuba talált, majd védő létére szűk tíz perccel később újra megismételte ezt a bravúrt. A végjátékban mindkét oldalon villant az egyből piros, Peru 9, míg Paraguay 10 emberrel fejezte be az év utolsó meccsét.


További eredmények:
Nicaragua - Salvador 0-2 (0-1)
G: - ill. Nurgos (44.), Bonilla (80.)

Panama - Kanada 0-0

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése