2014. november 19., szerda

ManUnited: Behúzták a kéziféket, lakat került a kasszára!

Közeledik a téli átigazolási időszak, a pletykák pedig úgy repkednek, mint Magyarországon az adótervezetek! Jó pár szaftos pletykát hallhattunk már a Manchester United terveivel kapcsolatba, most azonban a klub  vezérigazgatója Ed Woodward tiszta vizet öntött a pohárba. Kassza lezárva! Kézifék behúzva! 

A United, illetve Van Gaal elképesztő 150 millió fontos összeget költött a nyár folyamán, ennek a befektetésnek a hozománya pedig egyelőre csupán egy bajnoki hetedik helyezés. Nincsen könnyű helyzetben a holland tréner, amikor csapata összeállításán gondolkozik, ugyanis a keret egy igen jelentős része sérült, harcképtelen. Nem jöttek jól a válogatott mérkőzések, Blind komolyabb sérülése után Di Maria is összeszedett egy kisebbet.

Ed Woodward a klub vezérigazgatója így nyilatkozott a téli átigazolási  tervek kapcsán - "Nem szeretnénk rövid távú javítások miatt igazolni. Mindazonáltal vannak olyan célpontjaink, akiket a következő nyáron leigazolnánk, de nem most! Ha valamelyikük januárban elérhetővé válik - ami nyilvánvalóan elég ritka - akkor megfontoljuk, mit tegyünk. De ennek kicsi az esélye."

Hogy minden keresendő a "pénzmegvonás"? Nos, a klub nem indulhatott a Bajnokok Ligája idei kiírásában, ezáltal pedig rengeteg közvetítési jog, illetve extra jegybevétel úszott el. A klub bevétele az elmúlt három hónapban 10 százalékos esést mutat, mely fontra átszámolva hatalmas összeget jelent. 

A diplomatikus  Ed Woodward nyilatkozat burkoltan azt takarja, Van Gaal a télen nem költekezhet kénye-kedve szerint. Illetve a hírek szerint azon dolgozik a klub, hogy felbontsa Nani kölcsönszerződését idő előtt, mivel a portugál remek formában van, a holland tréner pedig megbánta "elbocsátását".

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése