2014. november 19., szerda

Ezúttal nem lesz sóher az Arsenal!? - 75 milliós ajánlat két játékosért

Portugáliában ma arra ébredtek az emberek, hogy a Bola és számos más portál is vezető hírként kezeli az Arsenal és a Porto közötti transzfer lehetőségét. Nem mindennapi üzletet neszeltek meg a zsurnaliszták, a hírek szerint Arsene Wenger 75 millió eurót szánna a télen csapata megerősítésére. Kolumbiai duó, csatár és középpályás érkezhet az Emiratesbe. 

Az emberek tudatában Arsene Wenger és az Arsenal úgy ivódott be, mint egy sóher, ám mégis jól gazdálkodó klub, mely mindig ott van az elitben, ám az igazán nagy eredmények eléréséhez mindig hiányzik egy kis plusz, vagy ahogy mondani szokták pár millió euró és egy klasszis a csapatban.

Nyáron Alexis Sanchez szerződtetésével őrülten jó üzletet csináltak az Ágyúsok, a chilei gyorsan beilleszkedett, teljesítménye pedig ámulatba ejti a futball világát, ám egy fecske nem csinál nyarat, a társak nem tudták felvenni a kellő ritmust, így a klub jelen pillanatban úgy áll a bajnokságban ahogy. 

A télen erősíteni kell és menteni a menthetőt! Itt jön a képbe a Porto és  Wenger két kolumbiai kiszemeltje  Jackson Martínez és Juan Quintero. A sajtóban elképesztő 75 millió eurós üzletet szagoltak meg, kíváncsian várjuk mi lesz belőle.

A 28 esztendős Jackson Martinez mondhatni későn érő típus. Európai karrierjét 26 esztendősen kezdte meg, ekkor szerződtette a Porto, mely biztosan nem bánta meg a transzfert, ugyanis a kolumbiai gólfelelős ezidáig 107 mérkőzésen 72-szer volt eredménye. Egy igazi befejezőcsatár, aki ott van a kapu előtt és ha labdát kap, azt kegyetlenül kihasználja. Piaci árát a német transfermarkt.de 30 millió euróra taksálja, ám klubja a Porto jól bebiztosította, jelen állás szerint még 2017 nyaráig van a feleknek érvényes szerződése, így aki el akarja csábítani jó mélyen a zsebébe kell, hogy nyúljon. Mint ismeretes a Porto nem igen szeret engedni, emlékezhetünk több játékos esetében is, hogy jól elhúzták a transzfert és anyagilag a számukra legjövedelmezőbb pontot keresték meg. Így volt ez Hulk esetében is, ahol nem feltétlenül a játékos érdekeit vették figyelembe. Korábban a Chelsea és a Real Madrid is érdeklődött, ám bicskájuk beletört a transzferbe...

Ami Juan Quintero átigazolását illeti, a 21 esztendős támadó középpályást hatalmas ígéretként tarják számon, egyre többet tesz le az asztalra és egyre több lehetőséget kap mind klubcsapatában, mind pedig hazája felnőtt válogatottjában. Piaci árát a transfermarkt.de  pár hónappal ezelőtt 9 millióra taksálta, míg szerződése 2017 nyaráig köti jelenlegi klubjához. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése