2014. november 19., szerda

Kétszer is legyőzte a rákot, most pedig válogatott lett

Tegnap este élete első válogatott mérkőzésén léphetett pályára Francesco Acerbi a Sassuolo középső védője. Ez önmagában nem is lenne nagy szám, ám egy olyan labdarúgóról van szó, aki kétszer is legyőzte a rákot és teljesült az álma azzal, hogy pályára léphetett hazája címeres mezében. 

A 26 esztendős korábbi Milan játékos karrierjét az emberiség egyik legsúlyosabb betegsége a rák törte ketté, hererákot diagnosztizáltak nála, majd miután felépült, a daganat újfent kiújult. A legutóbbi intenzív kemoterápiás kezelések után azonban gyógyultnak nyilvánították, szervezetéből eltűnt a halálos kór. Nem adta fel és elképesztő akaraterővel küzdött tovább, azért, hogy élete legfőbb álmát teljesítse, olasz válogatott legyen. 

Tegnap az Olaszország-Albánia mérkőzés hajrájában eljött az ő ideje, a 82. percben Bonuccit váltotta a pályán. A továbbiakban sok sikert és főként ami a legfontosabb egészséget kívánunk neki.

Conte mester valóra váltotta tehát Acerbi álmát, kíváncsian várjuk, hogy a jövőben is kap-e majd helyet az olasz keretben, vagy kivételes egyszeri alkalomról volt szó az esetében.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése