2013. május 8., szerda

Balotelli dupla és kiütéses vendégsiker Pescarában

A Seria A 36. fordulójának szerdai nyitómérkőzésén a már kiesett Pescara együttese fogadta, az AC Milan együttesét, mely a Bajnokok Ligája indulásért küzd, illetve védi pozícióját és előnyét a Fiorentina csapatával szemben. A találkozó az előjeleknek megfelelően alakult, a vége pedig egyenesen kiütés lett.

Nagyon magabiztosan játszott a milánói együttes, mely az első félidőben olyan jól szűrt, hogy a hazaiak, csupán egy kósza lövéssel tudtak próbálkozni. Vendég részről ez nem így volt, az enyhe mezőnyfölény gyorsan góllá érett, mikor a 9. percben Balotelli végezhette el a megítélt büntetőt. Az olasz fenegyerek magabiztosan értékesítette a tizenegyest (0-1). A 23. percben egy Niang lövést jegyezhettünk fel, majd pedig a 33. percben újrarezgett a hazai háló, egy remek Robinho átadást követően Muntari vette be Perin kapuját (0-2).

A második félidő elején gyorsan megduplázta addigi két gólos előnyét a Milan. Előbb az 51. percben ismételten Robinho készített elő, a labdát pedig Flamini juttatta a hálóba (0-3). Hat perccel később pedig az iménti gólszerző készített elő, Balotelli pedig duplázni tudott, ezzel pedig megszerezte szezon béli 11. gólját (0-4). Ezt követően átalakult a vendég gárda, a félidő elején remeklő Flamini helyére Traore, majd pedig Niang helyett Pazzini érkezett. A vendégek teljesen uralták a meccset, a két gólpasszt jegyző Robinho helyén El Shaarawy érkezett apályára a 73. minutumban. Az eredmény a továbbiakban nem változott, így magabiztosan nyert a Milan.

Pescara - AC Milan 0-4 (0-2)
Gólszerző: - ill. Balotelli (9.-büntetőböl, 57.), Muntari (33., Flamini (51.)
Sárgalapok: Rizzo (11.) ill. -
Kiállítás: - ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése