2013. május 8., szerda

Seria A: Hétközi fordulót játszanak ma az olasz csapatok, Inter-Lazio csucsderbi a terítéken - előzetes

Kedd este A Chievo fővárosi vendégjátékával kezdetét vette az olasz bajnokság 36. fordulója, szerda este pedig a maradék kilenc találkozó kerül lejátszásra. A tegnap esti meccsen nagy meglepetésre nyerni tudott a Chievo, mely egyetlen helyzetét használta ki az AS Roma ellen. Nézzük, miből gazdálkodhatnak ma az olasz futball szerelmesei.

Pescara - AC Milan: A játéknap egyetlen korai meccse, melyet 18 órakor rendeznek. A hazai együttes számára csupán a becsület maradt, hiszen az újonc csont nélkül immáron biztos kieső. A Milan viszont harcol a harmadik, még BL indulást érő helyért, üldözője a Fiorentina, mely négy ponttal van leszakadva hétvégi botlásának köszönhetően. Az előjelek egyértelműek, mondhatni mindenkielsöprő vendég győzelemre számít.

Sampdoria - Catania: Egyik csapat sincsen csúcsformában, a meccs a hazaiaknak fontos, akik hat pontra vannak a kiesőzónától. Soha nem lehet tudni, hogy milyen hajrát nyitnak a mögöttük lévő csapatok. Könnyen lehet, hogy szerzett pont sem kell már a bennmaradáshoz, de biztos ami biztos, azért még hajtani kell.

Siena - Fiorentina: A forduló egyik legnagyobb rangadója, persze ellenkező szempontokkal. A szezon második felében remekelő, szárnyaló firenzei együttes szeretné befogni a Milan együttesét és kiharcolni a BL indulás jogát, ám ehhez aligha bukhatnak pontot az utolsó három meccsen. A Siena a bennmaradásért küzd, jelenleg utolsó előtti 19. a csapat és öt pontra van a Genova, mely már bennmaradást érő helyen tanyázik. A hazaiak utolsó három meccsüket elbukták, amennyiben ma nem sikerül nyerni búcsút inthetnek az olasz első osztálynak. A csapat -6 ponttal kezdte a szezont, ha meglennének azok a pontok, most bennmaradást érő helyen tanyázna a csapat.

Torino - Genoa: Egy hamisítatlan kiesési rangadó, a tabella 16. és 17. helyezettje között. A Torino négy, míg a Genoa három pontra van a kiesőzónától, ám a hazaiak rendkívül rossz szériában vannak, míg a Genoa Tözsér Dániellel a fedélzeten utóbbi öt meccsén nyolc pontot szerzett, így kijött a gödörből és feltámadt a remény.

Atalanta - Juventus: A hazaiak biztonságban, a középmezőny alján tanyáznak, míg a Juve már biztos bajnok, így a meccs nem sok téttel bír.

Inter - Lazio: A meccs önmagában is nagy derbinek számít, hát ha még ránézünk a tabellára. A két együttes a 8. illetve a 7. pozíciót foglalja el, köztük csupán két pont van. Amelyik veszít, biztosan lemondhat a jövő évi nemzetközi kupaszereplésről. Így is nehéz odaérni, sok mindennek kellene klappolnia, de a matematikai esély még megvan. A Lazio sokkal előnyösebb helyzetben, de ha ma buknak, nekik is befellegzett. Egy tüzes derbire van kilátás. A párharchoz hozzátartozik, hogy egyik csapat sincsen túl jó formában, itt a szezon végén maradtak le, főleg az Inter, aki utóbbi ötmeccséből négyet elvesztett.

Bologna - Napoli: A vendég gárda őrzi második helyét, mely sziklaszilárdnak tűnik, míg a Bologna 13. és az égegyadta világon semmi veszély nem fenyegeti őket. A kérdés, vajon Cavani tovább növel-e góljai számát?

Cagliari - Parma: A mezőny közepén található két együttes öszecsapása lesz ez, mindkét csapat 43 ponttal bír, ugyanolyan mérleggel. Még a lőtt gólok száma is megegyezik 41, viszont a kapott az már 43-53 a Parma javára. Ma eldönthetik ki a jobb.

Palermo - Udinese: A hazai együttes menekülne a kiesőzónából, melyet ő vezet és hátránya jelenleg három pont a Genova együttesével szemben. A rossz hír számukra, hogy Olaszország jelenlegi  legjobb formában lévő csapatát az Udinese együttesét fogadják, akik utóbbi öt bajnokijukat zsinórban megnyerték és ez is nagyon fontos lesz nekik, hiszen ha nyernek akkor megelőzik a Roma együttesét és EL indulást érő helyen tartózkodhatnak.

máj. 7. 20:45    AS Roma - Chievo 0:1 
máj. 8. 18:00    Pescara - AC Milan
máj. 8. 20:45    Sampdoria - Catania
máj. 8. 20:45    Siena - Fiorentina
máj. 8. 20:45    Torino - Genoa
máj. 8. 20:45    Atalanta - Juventus
máj. 8. 20:45    Inter - Lazio (TV: SportKlub)
máj. 8. 20:45    Bologna - Napoli
máj. 8. 20:45    Cagliari - Parma
máj. 8. 20:45    Palermo - Udinese

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése