2013. május 8., szerda

Nyolc gól, két piros és kiütéses Real siker a Málaga ellen



Igazi „gálameccsé” vált a Málaga fővárosi vendégszereplése, a nézők nyolc gólt és két kiállítást is láthattak, nem unatkozott senki, a játékvezető sem, aki kissé megtolta a Madrid szekerét, és igen színessé „varázsolta” ezt a meccset.

Nem kellett sokáig várnia az első gólra a Bernabeu stadion közönségének, ugyanis a 3. percben Albiol bólintott Caballero kapujába (1-0). Az öröm azonban nem tartott túl sokáig, a Málaga a 15. minutumban egyenlíteni tudott, miután Diego Lugano adott nagyszerű labdát Santa Czuz számára, aki a kapuba pofozta a játékszert (1-1). Hat perccel később azonban minden megváltozott, a vendég gárda megfogyatkozott, miután Sergio Sanchez szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Cristiano Ronaldo kihagyta. A játék a 24. percben megszakadt, miután több percig ápolásra szorult a Málaga hálóőre, aki végül folytatni tudta a játékot. Sok öröme azonban nem volt benne, hiszen egyből gólt kapott, a Real vezető találatát Alonso készítette elő, Ronaldo pedig befejezte egy közvetett szabadrúgásból az ötös sarkáról (2-1). Büntetőből nem, akcióból sikerült, ám az eset biztosan nem volt hazaadás. Itt még közel sem volt vége a vendég gárda megpróbáltatásainak, a 33. percben Özil vette be a kaput, ezúttal pedig Ronaldo az asszisztot jegyezhette (3-1). Ekkor nagyon kiütésszagúvá vált a találkozó, de érkezett a 36. percben Antunes lövése, mely gyönyörűen csapódott López kapujának jobb felső sarkába (3-2). Emberhátrányban szépített a Málaga.  A 39. percben ismét rezgett a háló, Ronaldo talált fejjel a kapuba, a gólt azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette teljesen jogosan. Szokás mondani, hogy szegény embert még az ágy is húzza, a 40. percben kényszerű cserét kellett végrehajtani, a korábban ápolt hálóőr Caballero helyére Kameni érkezett. Gyorsan felavatták a srácok a kameruni hálóőrt, Ronaldo passzolt Benzemának, aki négy méterről a kapuba gurított (4-2). A gól jogosságát lehet vitatni, ahogy több ítéletet, maradjunk annyiban, hogy a bírói síp igen csak hazafelé húzott.

A második játékrészben jócskán visszavett Mourinho csapata, de az előnyt így is sikerült növelni. A 63. percben egy Benzema átadást követően Modric vette be Kamieni ketrecét (5-2). Itt még nem volt vége a megpróbáltatásoknak vendég részről, hiszen a 73. percben Demichelis megkapta második sárgáját Ronaldo buktatása miatt és ő is mehetett zuhanyozni, így kilenc emberre fogyatkoztak a vendégek. Ezt követően a csereként beállt Higuain kotort be egy labdát a hálóba, ám a gólt les előzte meg, így az érvénytelen maradt. Hosszúnak ígérkező bő negyed óra vált a Málagára, mely egy Ronaldo műesést hozott, melynek sárgalap lett a vége teljesen jogosan. Sajnálatos hír a madridisták számára, hogy a Real is tíz emberrel fejezte be a meccset, nem kiállítás, hanem sérülés végett Özil hagyta el a játékteret. Egyéb információt nem kaptunk állapotáról. Amikor már mindenki a végeredményt könyvelte akkor még a hosszabbításban jött Di Maria, aki megszerezte a királyiak hatodik gólját egy remek lapos tekerést követően (6-2).

Real Madrid – Málaga 6–2 (4-2)
Gólszerzők: Albiol (3.), Cristiano Ronaldo (26.), Özil (33.), Benzema (44.), Modric (63.), Di Maria (90+1.) ill. Santa Cruz (15.), Antunes (36.)
Sárgalapok: Cristiano Ronaldo (80.) ill. Santa Cruz (26.), Demichelis (45+1.)
Kiállítva: – ill. Sergio Sanchez (21.), Demichelis (73.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése