2013. május 8., szerda

Mourinho beszólt Iniestának és Pepének, kitálalt mindent a portugál, mondhatni kibújt a szög a zsákból! – elképesztő, megdöbbentő

Ahogyan közeledik a szezon vége a portugál sztáredző Jose Mourinho úgy tálalja ki érzéseit a sajtó és a világ elé. Valószínűleg minden egyes nappal rövidül madridi karrierje és a végére összeáll a kirakós, melynek nagy részét most kimondta, elmondta. Megdöbbentő részletek, már tényleg csak a Cristiano Ronaldo “szappanopera” hiányzik. 

A fő téma és az értelmek kiváltó oka nem más, mint Diego López és Iker Casillas szerepeltetése, illetve nem szerepeltetése. A Special One, most egyszer s mindenkorra tisztázta a dolgokat és leszögezett mindent, beszólt, illetve reagált Iniesta és Pepe a napokban elhangzó nyilatkozataira. A katalán középpályás furcsának találja az eljárást, melyet Mourinho egyik legjobb barátjával szemben folytat, Igen, Iker és Andrés nagyon jó barátok! Pepe pedig egyenesen tiszteletlenséggel vádolta meg Mourinhot, amiért az kijelentette, hogy bánja, hogy már első Realos évében nem igazolta le Lópezt.

“Iniesta elmondhatja, hogy mit gondol és mit akar, de úgy gondolom, inkább a klubja és a csapattársai miatt kellene aggódnia, s amiatt, hogy ha nincs Messi, mennyire más a csapata, mint ahogyan azt láthattuk a BL-elődöntőben is. Azt hiszem, könnyű ezt elemezni.” 

“Casillas? Nincsen problémám vele. Diego Lópezt jobban kedvelem, és ehhez megvan a jogom, mint ahogyan Ikernek is arra, hogy jobban kedvelje Pellegrinit. Amíg én vagyok a Real Madrid edzője, addig Diego López védeni fog.”

“Egyszer s mindenkorra értsétek meg: futballedző vagyok. Annak neveztek ki, és egy edzőnek hatalma van, és más egyéb mellett ő dönti el, ki játszik. Nem úgy megy, hogy feldobok egy érmét, és ha az egyik oldalára esik, akkor Coentraót  szerepeltetem, ha a másikra, akkor Marcelót. Hosszú órákat töltök el azzal, hogy kialakuljon a végleges döntés. Diego Lópezt sokkal jobban kedvelem kapusként, mint Iker Casillas-t. Nem akarok ártani senkinek, egész egyszerűen jobban kedvelem. Ez olyan dolog, hogy Casillas is mondhatja azt, hogy jobban kedveli Del Bosquét  vagy Pellegrinit nálam.”

“Az emberek mondhatják, hogy Mourinho semmit nem tud a fociról, és hogy Casillas 20-szor jobb, mint Diego López, de az edző az, aki kihirdeti a csapatot, és elmondja, hogy Diego López lesz a kapus holnap, előtte pedig Albiol, Varane, Nacho és Coentrao fog játszani a védelemben.”

“Varane és Ramos párosa a Madrid jövője. Albiol azért játszik, mert megérdemli, Fábio pedig azért, mert nincs más választásom. Diego azért, mert számomra ő a legjobb, ez ilyen egyszerű. Elfogadom, hogy azt mondják, Casillas a jobb, azonban azt meg másoknak kell elfogadni, hogy én választok, ugyanis én vagyok a Madrid edzője.”

“Pepe problémájának van egy neve – Raphael Varane. Csak azért beszélek most Pepéről, mert róla kérdeztetek, de egyébként nem állt szándékomban. Minden normális ember itt a szobában tudja, hogy frusztrációról beszélünk. Nem könnyű egy 31 éves férfi számára a státuszával és a múltjával az, hogy leváltja őt egy 19 éves fiú. Az élet törvénye azonban ez. Kinek volt bátorsága ahhoz, hogy ezt a srácot betegye a csapatba? Nekem. Pepe élete megváltozott sportszakmai szempontból. Nincsen problémám vele sem, megértem, hogy ez nem egy könnyű helyzet a számára.”

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése