2013. május 8., szerda

La Liga szerda, avagy előrehozott meccsek a 36. fordulóbol - előzetes

Igaz még csak a 34. fordulót játszották hétvégén a spanyol bajnokságban, szerda este azonban már a 36. forduló két előrehozott mérkőzésével dübörög tovább a pontvadászat. A 35. fordulót hétvégén rendezik majd meg, míg ezen megkezdett, csonka forduló többi mérkőzésére majd május 18-20-ig kerül majd sor. Nézzük a ma esti játéknap kínálatát.

Celta Vigo - Atletico Madrid 19:30 

A tabella harmadik, illetve utolsó előtti helyezettje találkozik kegymással, így nem rátekintve a pontvadászatállására egyből megállapítható, milyen mentalitásban lépnek majd a felek a pályára. A fővárosi matracosok sem előrébb, sem pedig hátrébb nem tudnak kerülni már a tabellán, így számukra ez a mérkőzés nem szól másról, mint a sportolói becsületről, arról, hogy oda teszik-e magukat vagy sem. Az éremnek két oldala van, hiszen óriási a torlódás alul és jó pár csapat verseng a bennmaradásért, így az lenne a tisztességes, ha teljesen odatenné magát az Atletico, ez azonban nem olyan egyszerű. A motiváció hiánya a Celta malmára hajthatja  a vizet, mely foggal körömmel fog küzdeni a három pont megszerzéséért. A csapat nagy hajrába kapcsolt, utóbbi három meccsén hét pontot gyűjtött, ezzel pedig visszajöttek, megmaradtak a bennmaradási esélyek. Egy esetleges győzelemmel ideiglenesen elkerülnék a kiesőzónát. Este meglátjuk, miként alakul majd a meccs.

Real Madrid - Málaga 21:30 (Sport1)

A királyi gárda az utóbbi fordulókban bebiztosította második pozícióját, így csakúgy mint az Atletico nekik sincs sem hátra, sem pedig előre lépési lehetőség. Mondhatni beszilárdult a tabella eleje, ettől függetlenül Mourinho nem fogja megengedni "fiainak" a lazítást. Az ellenfélnek a Málaga együttesének viszont annál fontosabb a mérkőzés, hiszen jelenleg a 6. még utolsó Európa Liga indulást érő helyen vannak, de hátra és előre is léphet még a csapat. Előnye üldözőjével a Betis együttesével szemben négy pont, míg előtte a Valencia áll három ponttal, a BL álom pedig öt pontnyira a Sociedad jelenlegi birtokában pihen. Kíváncsian várjuk mit hoz ez a remeknek ígérkező párharc.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése