2013. május 8., szerda

Bevette Milánó kék felét a Lazio, ezzel tovább tart az Inter vesszőfutása! - további eredmények

Inter – Lazio 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Alvarez (33.) ill. Floccari (22.), Hernanes (45+4-büntetőböl), Onazi (76.)

Küzdelmes és igen fordulatos első félidőt hozott a két együttes milánói derbije, melyen huzsonkét percnyi játékot követően a vendég fővárosi együttes szerezte meg a vezetést Floccari révén (0-1). Az Inter egyébként többet próbálkozott, aktívabban játszott hazai pályán, de mint tudjuk, ezt a sportágat gólra játsszák. A fölény a 33. percben érett góllá, ekkor Alvareznek sikerült bevennie a kaput (1-1). Pár perccel később akár a fordítás is meglehetett volna, Cambiasso remekbe szabott lövését óriási bravúrral tolta a kapufára Marcheti a vendégek hálóőre. Beszorultak a vendégek, gól azonban nem, esett. Nem úgy a túloldalon a hosszabbítás negyedik percében, mikor is Hernanes értékesítette a csapata számára megítélt büntetőt. Így hiába játszott jobban és kapura veszélyesebb az Inter hátránnyal vonulhattak az öltözőbe.

A második játékrészben hiába próbálkoztak a hazaiak, a vége egy újabb bekapott gól lett. A  76. percben Onazi vette be Handanovic hálóját és ezzel eldöntötte a három pont sorsát (1-3). A krónikához hozzátartozik, hogy az Inter a lehető legnagyobb helyzetét hagyta ki a 70. percben, mikor büntetőt rontott. Minden bizonnyal az volt a meccslabda, hiszen ha bemegy akkor2-2-ről folytathatták volna a küzdelmet a felek.

Az Inter ezzel tovább folytatja rossz sorozatát, miszerint utóbbi hat mérkőzéséből ötön vesztesen hagyta el az együttes a pályát, a Lazio pedig ezzel a győzelemmel még reménykedhet a nemzetközi szereplésben. A matematikai esély megvan még.

Sampdoria – Catania 1-1
Gólszerzők: De Silvestri (36.) ill. Spolli 68.

Összeteheti a két kezét a Cataniaaz egy pontért, nem mintha szükségük lettvolna rá, vagy bármit számítana, de ma este a Samp nagyon lefocizta őket. A kapura lövések aránya 12-2 volt a hazaiaknak, az egyetlen kaput eltaláló lövésük gólt eredményezett a vendégeknek.

Torino – Genoa 0-0

Gól nélküli döntetlent hozott a találkozó, melynek tőzsér Dániel csapata örülhetett, hiszen számukra minden pontkincset ér jelenleg, hiszen a bennmaradásért harcolnak. A Torino nagyon nyomott és több helyzetük volt, de gólt ők sem tudtak szerezni. Tőzsér a 70. percben állt be, így kicsivel több mint húsz percet játszhatott. A Genoa így öt meccse veretlen és a többi eredmény tudatában kimondhatjuk, hogy 4 pontos előnyük van a kiesőzónával szemben.

Cagliari – Parma 0-1
Gólszerzők: Rosi (80.)

Kiegyenlített meccset  és vendég győzelmet hozott a találkozó a két csapat között. A mérkőzést megelőzően a két csapat közt csak akapott gólok száma rangsorolt a tabellán, most ezzel három ponttal meglépett a Parma. Kő kemény középcsapat mind a kettő.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése