2013. május 8., szerda

Nem feküdt le az Atletico a kiesés ellen harcoló Celtának

Nagyon nehéz helyzetbe került a CeltaVigo, miután hazai pályán nem tudott pontot szerezni az Atletico Madrid ellen. A remény a hajrában felcsillant, ám Falcao gyorsan elillantotta azt ellentétes félidőket hozó meccsen.

Az első félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Elég ha azt megemlítjük, hogy több sárgalapot mutatott fel a játékvezető, mint ahány próbálkozás zúgott két kapura. Szám szerint öt sárga és 3 lövés szemtanúi lehettek azok akik kilátogattak a találkozóra. Hazai részről Lopez, Castro és Lago, míg a vendégeknél Suarez és Godin lapgyűjteménye bővült. A meccs első kapura lövését a 11. percben könyvelhettük el Falcao révén, ám a labda kaput tévesztett, majd a 16. percben az egyetlen kaput találó lövést Krohn Dehli mutatta be, ám Courtois a helyén volt. Ezt követte a már említett sárga eső ás egy gyenge Adrian lövés.n

A második játékrész rémálomszerűen kezdődött a kiesés ellen küzdő hazaiak számára, a 47. percbe Costa vette be Varas kapuját (0-1). A gólt követően megélénkült a találkozó, mindkét fél több lövéssel jelentkezett, és a színes lapok gyűjtése sem maradt abbna, Gabi az 57. minutumban 3-3-ra egalizálta az állást e tekintetben. A 66. percben néma csend lett úrrá az arénában, ezúttal Costa volt az előkészítő,  Juanfran pedig a befejező, ezzel megduplázta előnyét a fővárosi gárda (0-2). A 84. percben jött a szépítő találat Fernandez révén, ám ez már későnek bizonyult (1-2). Hiába ment és hajtott a Celta, az Atletico nagy falatnak bizonyult, nem egy súlycsoportot képvisel a két együttes, a 86. percben Falcao biztosította be csapata győzelmét és szerezte meg szezonbéli 27. találatát (1-3). Ez az eredmény pedig  azt jelenti, hogy továbbra is kieső helyen tanyáznak a hazaiak, és már egy meccsel többet játszottak mint a vetélytársak.

Celta Vigo - Atletico Madrid 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Fernandez (84.) ill. Costa (47.), Juanfran (66.), Falcao (86.)
Sárgalapok: Lopez (21.), Castro (26.), Lago (43.) ill. Suarez (23.), Godin (33.), Gabi (57.)
Kiállítás: - ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése