2013. április 25., csütörtök

EL: Dávid legyőzi Góliátot? - avagy a Chelsea ellen menetelne tovább a svájci csodacsapat

Csütörtök este Európa második legrangosabb kupasorozata folytatódik, mely az Európa Liga névre hallgat. A mezőny csakúgy mint a Bajnokok Ligájában itt is az elődönt első felvonásához érkezett. Az egyik meccsen a Fenerbahce otthonába látogat a Benfica, míg a másik párharc a Basel-Chelsea meccset tartogatja számunkra. Nézzük mit kell tudni az utóbbi meccsről. 

Nem számíthat sok jóra a Bajnokok Ligája címvédője, ugyanis a svájci csodacsapat csak úgy szárnyal, motivációból pedig nincsen hiány, hiszen a játékosuk életük eredményét érhetik el, míg angol részről az eredménykényszer játszik fő szerepet, a csapatnak egyszerűen valamit nyernie kell. A két klub korábban még soha nem játszott egymással mérkőzést, ez lesz az első randevújuk. Ami az eddigi menetelést illeti, a svájciak bravúrt bravúrra halmoznak, míg a Chelsea bukdácsolva, de valahogy eljutott az elődöntőig. Nézzük a két csapat menetelését.

Basel: A svájci csapat a Videotont csoportjából jutott tovább és senki nem számított arra, hogy majd ott lesznek a legjobb négy közt. Egyértelműen ők az idei szezon csodacsapata. A kieséses szakasz első párharcát az ukrán Dnipro ellen vívták. A párharc toronymagas esélyese az ukrán együttes volt, mely addig a legtöbb gólt szerezte az EL-ben és az Atletico Madrid előtt nyerte meg csoportját. A második áldozat a Zenit volt, tehát BL csapat esett már áldozatául a svájci egyletnek. Az előző körben pedig a Bale vezette Spurs került a csapat útjába és két őrült meccs után büntetőkkel a svájciak örvendhettek.

Basel - Dnipro 2-0
Dnipro - Basel 1-1
Basel - Zenit 2-0
Zenit - Basel 0-1
Tottenham - Basel 2-2
Basel - Tottenham 2-2 ( büntetőkkel a svájciak léptek tovább)

Chelsea: A történelem első Bajnokok Ligája címvédője, aki a csoportkört sem élte túl, így Torresék kénytelenek voltak az Európa Ligában folytatni. Az első ellenfél a Sparta Praha volt, mely nagyon megnehezítette a londoniak dolgát, nüanszokon múlott a párharc. Ezt követte a Steaua Bukarest elleni két összecsapás, melyen idegenben hátrányba kerültek, ám a visszavágó második félidejében sikerült megtörni a román védelmet és biztossá tenni a továbbjutást. Az előző fordulóban az orosz Rubin Kazany tornyosult Benítez együttese elé és a hazai 3-1-es diadalt követően majdnem "megégtek" az orosz hidegben.

Sparta Praha - Chelsea 0-1 
Chelsea - Sparta Praha 1-1
Steaua Bukarest - Chelsea 1-0 
Chelsea - Steaua Bukarest 3-1
Chelsea - Rubin Kazany 3-1
Rubin Kazany - Chelsea 3-2

Nehéz párharc vár tehát a Londoni kékekre, akik természetesen a párharc esélyeseinek számítanak, de a Basel megmutatta már idén, hogy a papírforma azért van, hogy felborítsák.

Európa Liga, elődöntő, első mérkőzés
Basel - Chelsea 21:05 (tv: Story4 20:55)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése