2013. április 25., csütörtök

A félgőzzel játszó Chelsea a hosszabbításban nyert, ezáltal elmaradt a svájci csoda

Az Európa Liga csütörtöki játéknapján az elődöntők odavágójához érkeztünk. A svájci meglepetéscsapat a Basel hazai környezetben fogadta a BL címvédő, most pedig EL trófeára hajtó Chelsea csapatát. A londoni kékek a mérkőzés korai periódusában megszerezték a vezetést, majd pedig mondhatni olyan félgőzzel kiköhögtek tovább, melyre majdnem rá is fáztak az érdekes végjátékban. A svájci csoda viszont ezúttal elmaradt, így nagyon nehéz helyzetbe kerültek Sommerék.   

Jól és lendületesen kezdték a hazaiak a mérkőzést, nem ijedtek meg nagynevű ellenfelüktől. A labdát többet birtokolták némileg, erről csak a statisztikák árulkodtak, nagyon kiegyenlített játéknak lehettünk szemtanúi. A 12. percben azonban a már sokszor lesajnált, de mégis a csapat egyik legjobbja Frank Lampard adott remek labdát Moses számára, aki nem tétlenkedett és a hálóba bólintotta a játékszert, ezzel 0-1-re módosítva az állást. Az eredmény végkimenetelétől függetlenül elkönyvelhették a londoni kékek ultrái, hogy megvan a nagyon fontos idegenben lőtt gól.

Etz követően két percen belül két hazai próbálkozást is láthattunk, előbb Schar, majd pedig Salah próbálkozott, igaz eredménytelenül, de nem lehet azt mondani, hogy a bekapott gól megfogta volna a hazaiakat. A 34. minutumban Torres találta el a kaput, ám Sommer a hazaiak kapusa résen volt. A 40. percre fordulva elmondhattuk, hogy öt kapura lövéséből mind az öt kaput talált a vendégeknek, nem úgy a hazaiak, akik 4/2-es mutatóval  rendelkeztek. A vendég lövések Torres és Rami révén érkeztek, de Sommer remekül figyelt. A londoniak mérlege a félidő végére romlott, hiszen előbb a 44. majd a 45. percben is Hazard lövése kerülte el a kaput.

A második félidőre remekül érkeztek a hazaiak, Stocker a 48. percben 15 méterről a kapufát találta el laposan, mely kifelé pattant. Beszorult a Chelsea, szöglet után szögletet végezhetett el a Basel. Az 52. percben Hazard ment el remekül a szélen és tört be a tizenhatoson belülre, a visszagurított labdát, pedig Torres lőtte el a tizenegyes pontról, mely a kapufán csattant. Ezt követően az iram és a színvonal visszaesett némileg, az idő a hazaiakat hajtotta jobban. A 67. percben Frei kísérelt meg egy távoli bombát, mely kaput nem, csupán nézőteret talált, de jó löket volt. Két perccel később Cole megkapta a meccs első sárgáját, melynek következtében kihagyja majd a visszavágót. Egy perccel később Dragovic szabálytalanságát is "súlyosnak" ítélte meg a bíró, így lapok tekintetében gyorsan jött az egyenlítés. A visszavágót ő is kénytelen lesz kihagyni. A 76. percben Diaz cselezte magát lövőhelyzetbe, de lövése eltekeredett a jobb felső mellet. A meccs sokáig lapok nélkül zajlott, a végére azonban besárgultak a felek. Előbb Dagen kapott sárgát a 81. percben, majd pedig David Luiz tartott oda nagyon csúnyán az imént említett játékosnak. Az eset inkább ért volna egyből pirosat, mint sárgát. Ezekben a percekben beszorult a Chelsea, csak nyomozták a labdát és még kivágni sem sikerült rendesen, mikor a 87. percben büntetőt ítélt a cseh játékvezető. A labda mögé Scaf áll és magabiztosan értékesítette az ajándék tizenegyest, hiszen szinte semmi nem történt... (1-1).

A középkezdést követően kisebb tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, a záró szó azonban Oscar lábában volt, aki a lelátóra lőtte a labdát. Egy perccel a vége előtt a gólszerző Scaf is besárgult, majd beszorult a Basel. A hosszabbításban Terry majdnem gólt fejelt, ott volt a lehetőség, de a labda elhaladt a kapufa mellett. A 94. percben utolsó sanszát kapta a Chelsea egy szabadrúgás révén. A labda mögé David Luiz állt, és tekerte a labdát a jobb alsóba (1-2). A gólban Sommer a hazaiak kapusa is benne volt, nomeg fel lehet emlegetni az a bizonyos belépőt, melynek nyomán Luiz már zuhanyozhatott volna ekkor. A sors valamit visszaadott ezzel, hiszen a Basel igen vitatott büntetővel egyenlített.

Basel - Chelsea 1-2 (0-1)
Gólszerző: Scaf (87.) ill. Moses (12.), David Luiz (94.)
Sárgalapok: Cole (69.), David Luiz (83.) ill. Dragovic (70.), Dagen (81.), Scaf (89.)
Kiállítva: - ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése