2015. július 22., szerda

US Open Kupa: Dráma New York Red Bulls módra

Fordulatokban bővelkedő mérkőzést játszott egymással a New York Red Bulls és a Philodelphia az US Open Kupa negyeddöntőjében. Kiállítás, drámai utolsó pillanatos gól és pozitív hősből negatív hős, avagy ezt a sportágat gólra játsszák. 

New York Red Bulls - Philodelphia 1-1 (0-0) - büntetőkkel 3-4
G: Sam (90+4.) ill. Mdu (56.)
Kiállítva: - ill. Casey (40.)

A találkozó toronymagas esélyesének számított a Red Bulls, Marsch tanítványai pedig ennek megfelelően vágtak bele a mérkőzésbe. Hatalmas fölény, nyomás nehezedett a Philodelphia kapujára, ám a háló érintetlen maradt. Hol  pontatlanság, hol pedig McCrthy szólt közbe egy remek védéssel. Az első játékrész végén aztán még meg is fogyatkozott a Philodelphia, ekkor szinte borítékolható volt, hogy a Red Bulls megeszi ellenfelét a folytatásban. Ez azonban nem így lett, a fordulást követően az 56. percben elaludt a hazaiak védelme, mint kés a vajon, a mozdulatlan bábuk között, úgy hatolt át a vendég támadósor a hazaiak védelmén. A befejező Mbu volt, ezzel pedig fel volt adva a lecke a Red Bulls játékosainak.

Lüktető játék, végső rohamok, s úgy festett, hogy a Philodelphia kihúzza a meccset, ám a ráadás negyedik percében jött Sam, háttal megvette a labdát hat méterről a kaputól, s fordulatból a kapuba lőtt. Mondani sem kell, eufória uralkodott el a játékosok és a szurkolók között egyaránt, míg a vendégek érthető módon igen letörtek voltak. Jöhetett tehát a hosszabbítás.

A ráadásban hatalmas dominanciát mutatott a Red Bulls, ám az a bizonyos gól nem köszönt be, így a büntetőkre maradt a döntés. Megjegyezzük, hogy a mérkőzés folyamán a Red Bulls 34-szer kísérelte bevenni az ellenfél kapuját, míg a túloldalon ez a szám csupán nyolc volt, ám nem ezen múlott, gólt egyet-egyet szereztek a felek.

A hazaiak nagy sztárja Wright-Phillips rögtön elrontotta az első büntetőt, a vendégek lába pedig nem remegett. A negyedik párhoz érve, a mérkőzést hazai szempontból megmentő Sam lába is megremegett, ám a túloldalon Fred is kihagyta büntetőjét. Ennek ellenére kettő és egy hiba állt a felek neve mellett, Aristeguita pedig nem hibázott, Robles nem tudott hárítani, így a Philodelphia jutott a legjobb négybe elsőként.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése