2015. július 22., szerda

Suarez góllal és győzelemmel kezdett a Barca

A spanyol bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája címvédő FC Barcelona is megkezdte a felkészülési mérkőzések sorát. Luis Enrique tanítványai a tengerentúlon a Bajnokok Nemzetközi Kupája küzdelmein belül mutatkoztak be, ellenfelük pedig a Los Angeles Galaxy volt. A katalánok hatalmas tiszteletnek örvendnek az USA-ban, tömött lelátók fogadták a csapatokat. 

Barcelona – Los Angeles Galaxy 2-1 (1-0)
G: Suarez (45.), Roberto (56.) ill. Meyer (90+1.)

Ahogyan az a képen is látható, fantasztikus hangulat, 93 ezer néző fogadta a csapatokat a kaliforniai Rose Bowl Stadionban. A katalánok még Messi és Neymar nélkül érkeztek, a két zseni még szabadságát tölti, ám a színvonalra így sem lehetett panasz. Az elvártaknak megfelelően a katalánok gyakorlatilag levegőt sem adtak a Gerrard vezette "hazai" csapatnak, ezt az eredmény nem igazán mutatja, ám sokat elárul a 76-24-es labdabirtoklási arány az első játékrészben és az, hogy a Galaxy nem, hogy kaput találó lövést, de még lövési kísérletet sem tudott felmutatni. Nem maradtunk azonban gól nélkül az első játékrészben, egy szögletet követően nem sikerült messzire tisztázni, Suarez pedig kegyetlenül kihasználta az előtte adódó lehetőséget! Íme a gól:

Felkészülési mérkőzés révén a félidőben mindkét vezetőedző csapatot cserélt, Suarez  és Halilovic kivételével gyakorlatilag mindenki lejött a pályáról, az utolsó húsz ercre pedig helyettük is érkezett friss erő. A második játékrész elején Sergi Roberto növelte a katalánok előnyét, ebben a felvonásban pedig már a Galaxy is eljutott a Barca kapujáig, sőt a végén a becsületgól is megvolt, Mayer az unokáinak majd elmesélheti, hogy betalált a Barca ellen a mérkőzés hosszabbításában.

Korábban játszották:
Los Angeles Galaxy – Club America 2-1
San Jose Earthquakes – Club America 1-2 
Club America – Manchester United 0-1
Real Madrid – AS Roma 0-0 - büntetőkkel 6-7
Benfica – Paris Saint-Germain 2-3
Manchester City  AS Roma 2-2 - büntetőkkel 4-5
Paris Saint-Germain  Fiorentina 4-2
Manchester United – San Jose Earthquakes 3-1

A Bajnokok Nemzetközi Kupájának további menetrendje:
Július 23. – 02:00 New York Red Bulls – Chelsea
Július 24. – 12:00 Manchester City – Real Madrid
Július 25. – 02:00 Benfica – Fiorentina
Július 25. – 12:00 AC Milan – Inter
Július 25. – 22:00 Barcelona – Manchester United
Július 26. – 00:00 PSG – Chelsea
Július 27. – 01:30 New York Red Bulls – Benfica
Július 27. – 12:00 Inter – Real Madrid
Július 29. – 02:00 Chelsea – Barcelona
Július 29. – 04:00 Club America – Benfica
Július 29. – 12:00 Real Madrid – AC Milan
Július 30. – 03:00 Manchester United – PSG
Augusztus 2. – 21:00 Fiorentina – Barcelona
Augusztus 5. – 21:00 Chelsea – Fiorentina

Az előző esztendőkben rendre nyolc csapat alkotta a Bajnokok Nemzetközi Kupájának mezőnyét, körbejátszást követően pedig a csoportelsők döntőt játszottak. Idén azonban sokkal több, szám szerint 16 csapat száll harcba a tengerentúlon. Az első és a második csoport gárdái körmérkőzést játszanak, míg a nagy harmadik csoportban igen vegyesen mérkőznek a csapatok, van akinek több, van akinek pedig kevesebb meccse lesz. Ezen tabella csak az átláthatóság kedvéért született, hogy lássuk, ki milyen teljesítményt nyújtott összességében. Serleg és végső győztes is lesz, a rájátszásról, döntőről részletesebben később olvashattok.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése