2015. július 22., szerda

BL: Egy helyen a keddi játéknap eredményei, továbbjutói

Kedden a visszavágókkal folytatódott a Bajnokok Ligája második selejtezőköre. A mérkőzéseket megelőzően még 18 csapat reménykedhetett a továbbjutást illetően, ám mire mindenütt harsant a mérkőzés végét jelző hármas sípszó, már csak 9 maradtak talpon. A játéknap legnagyobb meglepetését egyértelműen a Ludogorets kiesése jelentette. 

A grúz bajnok elköszönt a nemzetközi porondtól, ugyanis a szerb aranyérmes Partizan a visszavágón is nyerni tudott. Papírforma eredmény született, a Dila Gori lőtt gól nélkül vesztette el a párharcot. 

Az odavágókat követően már tudhattuk, hogy a Molde ott lesz a következő körben, az örmény kirándulás már csak formalitás volt. A Pyunik megverte norvég ellenfelét, becsülettel helytállt, ám egy 5-0-ás első felvonást követően nem csoda, hogy a vendégek nem erőlködtek, fejben már a következő ellenfélre koncentráltak.

Meglepetés a javából, avagy a moldáv Milsami búcsúztatta a bolgár bajnokot, ráadásul kettős győzelemmel. A Ludogorets az utóbbi években megfordult a Bajnokok Ligája főtábláján is több ízben, most azonban hamar véget ért számukra a kupaszezon. Ráadásul a visszavágó utolsó húsz percét emberelőnyben játszhatták, ám rúgott gól helyett kaptak egyet a nagy támadáshullám közepette. 

Dila Gori - Partizan Beograd 0-2 
Tj: 
a Partizan 3-0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel

Pyunik - Molde 1-0
Tj: a Molde 5-1-es összesítéssel

Milsami - Ludogorets 2-1
Tj: a Milsami 3-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel

A finn bajnok Helsinki JK kettős győzelemmel nyugtázta az északi derbit. A jóval gyengébbnek számító lett bajnok idegenben sem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát.

Noha egy ideig meleg volt a pite a Maccabi számára, a vége nagyon simára sikeredett. A máltai bajnok nem bírta a végjátékot, ám a 61. percig ők számítottak továbbjutónak.

A gibraltári pontvadászat győztese a Lincoln hazai pályán is helytállt, azonban összességében a kiscsapatnak nem volt esélye a sokkalta nagyobb erőt képviselő dánokkal szemben.

Helsinki JK - Ventspils 1-0
Tj: A Helsinki JK 4-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel

Maccabi Tel Aviv - Hibernians 5-1
Tj: a Maccabi Tel Aviv 6-3-as összesítéssel

Lincoln - Midtjylland 0-2
Tj: a Midtjylland 3-0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel

Megrángatta az oroszlán bajuszát a macedón Vardar, ám az APOEL nem jutott a Ludogorets sorsára. De Vincenti idegenben lőtt találata a végelszámolásban továbbjutást ért. 

A vártnál sokkalta szorosabb párharcot játszott a svéd Malmö, avagy a litván pontvadászat regnáló bajnoka nem adta olcsón a bőrét. A pérharc során csupán egyetlen egy gól esett, Tinnerholm továbblőtte csapatát, míg a Zalgiris tíz emberrel fejezte be a meccset.

Nem mindennapi visszavágón harcolta ki a továbbjutást az albán bajnok, mely már a 11. perctől fogva emberhátrányba kényszerült. Ekkor felsejlett a remény, hogy talán ledolgozható lehet a 4-1-es hátrány és a Crusaders idegenben lőtt gólja még sokat érhet. Igen ám, de a gólok nem jöttek, a kinyíló hazai védelem közepette pedig az albán kontrák ültek. Végül nyert az északír bajnok, ám szépségtapasszal itt most nem sokra menni...!

Vardar - APOEL 1-1
Tj: az APOEL 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Zalgiris - Malmö 0-1
Tj: a Malmö 1-0-ás összesítéssel 

Crusaders - Skenderbeu 3-2
Tj: a Skenderbeu 6-4-es összesítéssel

Szerdán folytatódik a meccssor, s teljessé válik a harmadik selejtezőkör mezőnye. Kiderül, hogy a magyar bajnok Videoton ott lesz-e...!

A folytatásban szerdán:
16:00 FC Astana - Maribor
20:00 Fola - Dinamo Zagreb
20:30 Steaua Bukarest - Trencin
20:30 Videoton - TNS
20:45 Dundalk - BATE Boriszov
20:45 Lech Poznan - Sarajevo
20:45 Rudar - Qarabag
21:15 Stjarnan - Celtic

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése