2015. július 22., szerda

José Mourinho az MLS-ről: "Egy nap én is..."

Úgy fest, hogy mindenki egyre jobb véleménnyel van az MLS-ről az Észak-amerikai első osztályú labdarúgó-bajnokságról, mely hatalmas mérföldköveket lépett át, döntött meg az utóbbi időben. Ha már Jose Mournho is dicsérő szavakkal illet valamit, akkor ott nagyon rendben van a dolog...! 

Hosszú éveken át úgy skatulyázták be az MLS-t, mint a kiöregedő, levezetni vágyó veterán sztárok ligája, egy olyan országban, ahol a labdarúgás abszolút nem kap túl nagy figyelmet. Nos, előbbi és utóbbi téren is hatalmas változások álltak be. 

Noha a kosárlabda, az amerikai foci, vagy éppen a jégkorong még mindig előrébb tart és valószínűleg ez így is marad, a labdarúgásnak is komoly kultusza kezd kialakulni az Egyesült államokban. Egyre nagyobb a nézettsége, a média egyre többet foglalkozik vele, s bizony kijelentgetjük, hogy a világ legdinamikusabban fejlődő pontvadászatáról beszélünk. 

David Backhem, vagy éppen Thierry Henry tengerentúli szerepvállalása komoly mérföldkő volt, mára már Frank Lampard, David Villa, Steven Gerrard, Kaká és Andrea Pirlo is a ligában rúgja a bőrt, hogy tényleg csak a legnagyobb neveket említsük. Igen, ők már nem fiatalok, ám ami még fontosabb, immáron számukra is vonzó a tengerentúli kaland! Gondoljunk csak Giovinco, vagy éppen Dos Santos szerződésére. A nevek mögött olyan labdarúgók rejlenek, akik most érkeznek fénykorukban, s Európában is fényes jelenük, jövőjük lehetne.

Európai sztáredző még nem igen érkezett a ligába, ám ami késik az nem múlik. Jose Mourinho nemrégiben így nyilatkozott a pontvadászatot illetően: "Az MLS tekintélye növekedett az utóbbi időben, sokan látják, mivé válhat ez a bajnokság a jövőben. Egyre több fiatal futballista jön rá, hogy ez a hely nem csak a karrierjük végén jó választás, hanem a karrierjük elindításakor is. A liga remek irányba halad. A labdarúgás soha nem lesz elsőszámú sportág Észak-Amerikában, de 10 évvel ezelőtthöz képes óriási a változás a foci népszerűségét illetően. Egy nap én is szívesen edzősködnék a tengerentúlon."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése