2015. július 22., szerda

Ibra vezérletével a PSG nem kegyelmezett a Fiorentinának

Igazi futballünnepnek számított a tegnapi nap New Jersey-ben, igaz a Red Bulls kupabúcsúja elfeketítette a PSG és a Fiorentina összecsapását. Az US Open Kupa találkozót követően ugyanis a Red Bulls Aréna a Bajnokok Nemzetközi Kupája mérkőzésének adott otthont.  

PSG – Fiorentina 4-2 (2-0)
G: Matuidi (35.), Augustin (41., 75.), Ibrahimovic (75.) ill. Joaquin (60.), G. Rossi (79.-büntető)

A közönség nem unatkozhatott, igaz a Red Bulls érzeletűek nem voltak boldogak, ám a mérkőzés jó összehasonlítási alap lehetett. A Paris Saint-Germain dominált a mérkőzésen, ám a Paulo Sousa trenírozta Fioretnina nem illetődött meg, s kontrái rendre ültek, igaz a befejezéseken még van mit csiszolni. Az első játékrész hajrája aztán meghozta a gólokat is, igaz egyoldalúan, ugyanis előbb Matuidi, majd Augustin talált a hálóba. 

A fordulást követően aztán a firenzeiek komoly csereinváziót hajtottak végre, hat játékos érkezett, míg a franciák mestere Blanc kivárt és csak a 65. percet követően kezdte meg a játékossor frissítését. Ekkor azonban már szépített Joaquin révén a firenzei csapat. A 69. minutumban aztán Ibrahimovic is bemutatkozott a tengerentúli publikumnak, gólját követően pedig járt a csere a svéd klasszisnak is. A hajrára is maradt még két gól, előbb Augustin duplázott, majd büntetőből Rossi szépített, kialakítva a 4-2-es végeredményt.

Említésre méltó, a 18 esztendős Jean-Kévin Augustin teljesítménye, az ifjú támadó ég a bizonyítási vágytól, s ezdáig remek produktumot nyújt. A Fiorentina ellen duplázni tudott, A Benfica ellen ő nyitotta a gólos sorát, míg az osztrák Wiener ellen szintén duplázott. Három felkészülési mérkőzés, 5 gól, ez igen jó ajánlólevél a nagy csapat felé. Augustin tavaly az Ifjúság Bajnokok Ligájában 12 mérkőzésen 7 gólig jutott. Hallani fogunk még róla...

Korábban játszották:
Los Angeles Galaxy – Club America 2-1
San Jose Earthquakes – Club America 1-2 
Club America – Manchester United 0-1
Real Madrid – AS Roma 0-0 - büntetőkkel 6-7
Benfica – PSG 2-3
Manchester City - AS Roma 2-2 - büntetőkkel 4-5
Barcelona – Los Angeles Galaxy 2-1
Manchester United – San Jose Earthquakes 3-1

A Bajnokok Nemzetközi Kupájának további menetrendje:
Július 23. – 02:00 New York Red Bulls – Chelsea
Július 24. – 12:00 Manchester City – Real Madrid
Július 25. – 02:00 Benfica – Fiorentina
Július 25. – 12:00 AC Milan – Inter
Július 25. – 22:00 Barcelona – Manchester United
Július 26. – 00:00 PSG – Chelsea
Július 27. – 01:30 New York Red Bulls – Benfica
Július 27. – 12:00 Inter – Real Madrid
Július 29. – 02:00 Chelsea – Barcelona
Július 29. – 04:00 Club America – Benfica
Július 29. – 12:00 Real Madrid – AC Milan
Július 30. – 03:00 Manchester United – PSG
Augusztus 2. – 21:00 Fiorentina – Barcelona
Augusztus 5. – 21:00 Chelsea – Fiorentina

Az előző esztendőkben rendre nyolc csapat alkotta a Bajnokok Nemzetközi Kupájának mezőnyét, körbejátszást követően pedig a csoportelsők döntőt játszottak. Idén azonban sokkal több, szám szerint 16 csapat száll harcba a tengerentúlon. Az első és a második csoport gárdái körmérkőzést játszanak, míg a nagy harmadik csoportban igen vegyesen mérkőznek a csapatok, van akinek több, van akinek pedig kevesebb meccse lesz. Ezen tabella csak az átláthatóság kedvéért született, hogy lássuk, ki milyen teljesítményt nyújtott összességében. Serleg és végső győztes is lesz, a rájátszásról, döntőről részletesebben később olvashattok.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése