2015. július 25., szombat

NB I: Második meccsén is kikapott a bajnok

Immáron kijelenthetjük, nagy hullámvölgyben van a regnáló magyar bajnok Videoton, mely második bajnoki mérkőzésén sem tudott pontot, sőt gólt sem szerezni. Ellenben a Paks szárnyal, otthoni debütálásukat az újonc Békéscsaba bánta.  

Videoton - Haladás 0-1 (0-0)
Helyszín: Székesfehérvár, Sóstói Stadion
Gólszerzők: ill. Juhász Roland (49.-öngól)
Sárga:  ill. Bosnjak (42.)
Kiállítás: - ill. -

Videoton: Danilovic - Heffler, Vinicius, Juhász, Mereval - Oliveira (Gyurcsó 55.), Pátkai, Kovács, Simon (Fejes 46.), Koltai - Ivanovski (Soumah 55.). Vezetőedző: Bernard Casoni

Haladás: Király, Bosnjak, Jagodics, S. Wils, Schimmer - Medgyes (Németh 66.), Nagy, Batarelo (T. Wils 57.), Iszlai, Ugrai (Gosztonyi 77.) - Martizez. Vezetőedző: Mészöly Géza

Pánikhangulat Székesfehérváron!? Ezután a meccs után minden bizonnyal megszólalnak a vészharangok, ugyanis ez így jó útra nem vezet. A Honvéd után a Haladás is három pontot szerzett a regnáló magyar bajnok ellen, mely indiszponáltan, pocsék támadójátékkal drukkolt elő ezúttal is. Két bajnoki meccs, nulla pont és nulla lőtt gól, ez áll a Vidi neve mellett. Illetve székesfehérvári gólszerző már van az idei szezonban, csakhogy Juhász Roland ma a saját kapuját vette be a második félidő elején. Bernard Casoni a csapat vezetőedzője már az 55. percben elhasználta mindhárom cserelehetőségét, ám ez sem vezetett eredményre, Fejes, Souma és Gyurcsó sem tudta elhozni a megváltást. Nikolics távozásával elől üres lyuk tátong, s láthatólag a többi elvesztett játékosnak is mélyen érzi sebét a Videoton, mely a BATE elleni Bajnokok Ligája meccsre készülhet, majd hétvégén Diósgyőrbe látogatnak Koltaiék.

Paks - Békéscsaba 4-0 (1-0)
G: Gévay (9., 73.), Balázs Z. (80.), Szakály D. (90+1.) ill. -

Az Újpesten elért gól nélküli döntetlent követően hazai közönsége előtt is bemutatkozott a Paks, mely hathatós verést mért az újoncra. Lila-fehér után újfent lila-fehér ellenfél jött, ám a két ellenfél közt minőségi különbség volt. A Paks idei első NB I-es gólját Gévay Zoltán jegyezte a találkozó 9. percében, majd a második is az ő nevéhez fűződik, igaz az már a hajrára fordulva. A végjátékban a cserék voltak főszerepben, beállását követően két percre gólt lőtt Balázs Zoltán, majd a végeredményt a hosszabbításban az egykoron Kaposváron játszó Szakály Dénes szerezte. Győzelmével a Paks ideiglenesen feljött a tabella második helyére, míg a Békéscsaba toronymagasan utolsóm ezidáig úgy festm hogy magas lépcső az élvonal, s a legnagyobb gondok a csapat védelmével lesznek. 

A folytatásban:
Szombat 20:30 Vasas - Újpest
Vasárnap 18:00 Debrecen - Puskás Akadémia
Vasárnap 18:00 Ferencváros - Diósgyőr

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése