2015. július 25., szombat

Bombagóllal nyert a Milan az Inter ellen

Derby della Madonnina, avagy Ázsiában, pontosabban Kínában mérte össze tudását a két Milánói óriás. A mérkőzésen egyetlen egy gólt láthatott a népes publikum, ám az zseniális volt, szinte beleégett a retinába. Mindkét csapat nagy tiszteletnek örvend, ezt a lelátó, az atmoszféra és a hangulat nyilvánvalóvá tette. 

AC Milan - Inter 1-0 (0-0)
G: Mexes (59.) ill. -

Álmoskásan kezdődött a milánói derbi, nem mondhatjuk, hogy a srácok a közönségnek játszottak, de azt sem, hogy az akarat a plafont verte. A 12. percben azonban ordító ziccert rontott a Milan, Niang kapott fantasztikus labdát, s találta magát kapussal szemben, ám Carrizo bravúros védést bemutatva óvta meg csapatát a bekapott góltól. AZ Inter még ennyit sem tudott felmutatni, mondhatni komoyl gólszerzési lehetőség nélkül zárták az első játékrészt, melyben akár előnyre is szert tehetett volna a nagy rivális, ám Matri góllövő csukáját az öltözőben hagyta. 

A fordulást követően csere cserét követett, nehéz volt feldolgozni, hogy most akkor ki helyére ki is érkezett, kellett pár perc, míg fejben összeállta az új kép. Az 59. percben aztán állva tapsolhatott a publikum, Mexes parádés gólt szerzett kapásból egy szögletet követően. Egy szó elég a jellemzésre: szenilis! Az újabb gól nem érkezett Kínában, m a meccs vége egyre durvábbnak bizonyult, az embernek helyenként olyan érzése lehetett, mintha egy vérre menő tétmeccset néznénk a San Siro gyepén és nem pedig egy ázsiai felkészülési meccsen. A végjátékban beszorult az AC Milan, ám az Inter nem tudott betalálni, így végül Mexes gólja döntőnek bizonyult. Őszintén szólva nem úgy fest, hogy idén tér vissza Milánóba a csúcsfutball...!  

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése