2015. július 25., szombat

Emirates Cup: Megtorpedózták a Wolfsburgot!

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Emirates Cup, melynek házigazdája az Arsenal. A nívós londoni felkészülési tornán négy csapat vesz részt, a végelszámolásban pedig a szerzett pontok mellett minden egyes lőtt gól egy pontot ér. A nyitányon a Wolfsburg és a Villareal mérte össze tudását, a nézők pedig nem unatkozhattak (a meccs elején...)! 

Wolfsburg - Villareal 1-2 (1-1)
G: Perisic (10.) ill. Margio (8.), Leiva (18.)

A mérkőzés egy gyors gólváltással kezdődött, a németek védelme kapitulált először a 8. percben, ekkor Mario hálózta ki a felső sarkot egy gyönyörű góllal. Sokáig azonban nem volt hátrányban a Wolfsburg, mely Perisic révén szinte azonnal válaszolni tudott. A nyári felkészülések során sok fiatal labdarúgó is közel kerülhet a tűzhöz, egyikük Leiva. A Villareal 18 esztendős szélsője ezúttal góllal hálálta meg a bizalmat, amikor a 17. minutumban eredményes tudott lenni. Aztán villogtak a sárgák, az embernek olyan érzése volt, mintha nem is felkészülési mérkőzésen lennénk, jól jött a feleknek a szünet ugyanis fejben kicsit elment a mérkőzés egy másik irányba.

Ahogyan arra számítani lehetett, a második játékrészben sorra jöttek a cserék, a friss emberek. Ez pedig hozta magával a sok játékmegszakítást. Folyamosság nem tudott kialakulni, de ordas helyzeteket sem nagyon jegyezhettünk fel. A mérkőzésen üde színfoltot jelentett Bendtner beállítása, az Emirates közönsége nagy üdvrivalgással fogadta az egykoron az Ágyúsok mezét viselő dán támadót. A végjáték unalmasra, eseménytelenre sikeredett, a "Sárga Tengeralattjáró" megtorpedózta a német ezüstérmest, s öt szerzett pontjával jól kezdte a tornát. (a győzelem mellett minden rúgott gólért jár egy pont) 

Az Emirates Cupa állása és menetrendje:
Szombat 17:20 Arsenal - Lyon
Vasárnap 15:00 Villareal - Lyon
Vasárnap 17:20 Arsenal - Wolfsburg

1. Villareal 5 pont (2-1)
2. Wolfsburg 1 pont (1-2)
3. Arsenal 0 pont (0-0)
4. Lyon 0 pont (0-0)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése