2015. július 27., hétfő

MLS: Három gólos hátrányból állt fel a Toronto

Nem sok babér termett magyar idő szerint vasárnapra virradóra a vendégként szereplő MLS csapatoknak. A Seallte Sounders és a Los Angeles Galaxy is beleszaladt a késbe, míg a Toronto három gólos hátrányból mutatta meg, hogyan kell felállni a padlóról. A pontvadászat ma este/éjjel folytatódik, három mérkőzést is megtekinthettek az Eurosporton. 

Montreal Impact - Seattle Sounders 1-0 (0-0)
G: Ciman (88.) ill. -
Dempsey és Martins nélkül a Sounders roppant gyenge támadójátékban, hiányukat borzasztóan érzi a csapat, mely Kanadában zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, s igen szépen visszacsúszott konferenciájában a tabellán. Az Impact gyakorlatilag lejátszotta őket, Schmidt csapata kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a meccset.

Chicago Fire - New England 2-2 (1-1)
G: Maloney (44.-büntető), Cocis (75.) ill. Nguyen (28.), Rowe (77.)
Egy döntetlen, mely a semleges szurkolókon kívül egyik csapatnak sem jött túl jól, a Fire csakis győzelmekkel tud előre lépni, míg a Revolution immáron hátrafelé kell, hogy figyeljen, ugyanis Montreal és az Orlando is jön mögöttük négy pontnyira, ám előbbi öttel, míg utóbbi három meccsel játszott kevesebbet, s így könnyen rájátszást érő helyen kívül találhatja magát a tavalyi döntős, amennyiben így folytatja.

Houston Dynamo - L. A. Galaxy 3-0 (2-0)
G: Bruin (9.), Davis (27.), Miranda (88.) ill. -

Hathatós verést mértek a címvédőre, a Houston meglepően könnyedén lépte le a Gerrardal a soraiban felálló Arena csapatot. 

FC Dallas - Portland Timbers 4-1 (2-0)
G: Barrios (12., 22.), Acosta (69.), Diaz (87.-büntető) ill. Adi (90+3.-büntető)

Tovább hasít a Dallas, mely zsinórban negyedik győzelmét aratta, s konferenciája élén tanyázik. A Timbers szép leckét kapott, Porter csapata, utóbbi három meccsén csupán egy pontot tudott begyűjteni.

Columbus Crew - Toronto FC 3-3 (2-0)
G: Kamara (17.), Tchani (36.), Finlay (47.) ill. Giovinco (50.), Warner (55.), Altidore (89.-büntető)
A góllövőlistát vezető Kamara tovább növelte találatai számát, míg a Crew szurkolói aligha gondolták volna a 47. percben 3-0-ás állásnál, hogy kedvenceik ezen a játéknapon bizony csak egy pontot szereznek. A Toronto Giovinco találatával éledt fel, s egy perccel a lefújás előtt Altidore egalizált büntetőből, Francis lett a hazaiak negatív hőse, ő hozta össze a tizenegyeset. Pontvesztése ellenére a Columbus őrzi második pozícióját keleten.

Ez történt a héten:
Real Salt Lake - Sporting Kansas 2-1

A folytatásban:
júl. 26. 20:30 New York City - Orlando City (Eurosport)
júl. 26. 23:00 D.C. United - Philadelphia (Eurosport)
júl. 27. 01:00 Vancouver Whitecaps - San Jose Earthquakes (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 15 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 13 gól
3. David Villa (New York City) – 10 gól
4. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Keane (Los Angeles Galaxy) – 9 gól
9. Wright-Phillips (New York Red Bulls), Castillo (FC Dallas)  – 8 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése