2015. július 25., szombat

NB I: Elhúzták az MTK nótáját

Két a bajnokságot múlt héten egyaránt győzelemmel nyitó fővárosi csapat ütközetével indult az OTP Bank Liga 2. fordulója. A Bozsik Stadionban a Budapest Honvéd vendége az MTK volt. Marco Rossi tanítványai rossz vendéglátónak bizonyultak, a riválisnak pontot nem engedtek csenni. 

Budapest Honvéd - MTK Budapest 2-1 (1-1)
Helyszín: Budapest, Bozsik Stadion; Vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Kamber (44.), Vernes (87.) ill. Strestik (38.)
Sárga: Bobál D. (87.) ill. Thian Khaly (45+2.), Torghelle (74.)
Kiállítás: - ill. -

Budapest Honvéd: Kemenes - Botka, Bobal, Ignjatovic, Baráth - Nagy (Gazdag 56.), Kamber, Hidi, Vécsei (Prosser 85.), Holender (Vernes 64.) - Youla. Vezetőedző: Marco Rossi

MTK Budapest: Hegedűs - Vadnai, Grgic, Vukmir, Bese - Varga (Gera D. 72.), Szatmári, Kanta, Thian Khaly (Ramos 90.), Strestik (Hrepka 79.) - Torghelle. Vezetőedző: László Csaba

Az első játékrész a hazai csapat dominanciáját hozta, ám min tudjuk, ezt a sportágat gólra mérik. A vendégek kevés helyzetet tudtak kialakítani, alig jutottak el a kapuig, ám Strestik révén a 39. percben mégis ők szereztek vezetést. Mondhatni, hogy derült égből fasírt, a semmiből jött az MTK vezető találata. Sokáig azonban nem örülhettek a kék-fehérek, Kamber ugyanis megszerezte első gólját a Budapest Honvéd színeiben. A Győrből érkező szerb középpályás egy perccel a félidő vége előtt egalizált.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, Szatmári azonban lövőkedvet hozott magával az öltözőből, löketét Kemenesnek kellett hárítania. Aztán újfent Szatmári okozott galibát hazai szempontból, előbb lőtt, majd összeszedte a blokkolt labdát és átforgatta a túloldalra, ahol érkezett Varga Szabolcs, majd csattant a kapufa. Roppant közel volt hozzá az MTK, hogy újra megszerezze a vezetést. Pár lüktető Honvéd támadás után jött egy újabb vendég helyzet, Strestik pergetett kapura, ám egy blokkoló láb a labda útjába állt. A hajrára 1-1-es döntetlennel fordultak a felek, a 82. percben Gera Dávid lábában volt a három pont sorsa, á ma csereként pályára lépő MTK játékos csúnyán eltörte a labdát jó helyzetben. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, Vernes a túloldalon ugyanis nem hibázott, s három perccel a vége előtt megfordította a meccset. Prosser is kemény lökettel kínálta meg Hegedűst, aki azonban hárítani tudott, így nem lett nagyobb a különbség a csapatok között.

A Budapest Honvéd két meccs után hibátlan, míg az MTK a győztes nyitány után most elhasalt.

A folytatásban:
Szombat 18:00 Paks - Békéscsaba
Szombat 18:00 Videoton - Haladás
Szombat 20:30 Vasas - Újpest
Vasárnap 18:00 Debrecen - Puskás Akadémia
Vasárnap 18:00 Ferencváros - Diósgyőr

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése