2015. július 25., szombat

Emirates Cup: Darabokra szedte ellenfelét az Arsenal

Az Emirates Cup második mérkőzésén bemutatkozott a házigazda Arsenal, mely tíz perc alatt négyelte fel a francia Lyont. Az Ágyúsok azonban nem elégedtek meg ennyivel, s a második félidőben növelték győzelmük arányát, mely végül hatalmas kiütéssé érett. 

Arsenal - Lyon 6-0 (4-0)
G: Giroud (29.), Oxlade (34.), Iwobi (35.), Ramsey (38.), Özil (62.), Cazorla (85.) ill.

Szűk fél órán át egyenrangúak voltak a felek, ekkor azonban Wenger tanítványai egy fokozattal feljebb kapcsoltak, s a Lyon védelme átjáróházzá vált. Tíi perc sem kellett a londoni csapatnak, s felnégyelte a francia klubfutball egyik kirakatcsapatát. A gólok sorát Giroud nyitotta egy zseniális fejessel, majd Oxlade-Chamberlain duplázta meg az Ágyúsok előnyét. A következő gólra gólörömmel együtt nem kellett egy percet várni, a fiatal nigériai támadó Iwobi góllal hálálta meg Wenger bizalmát. Három perc alatt aztán majdnem duplázni is tudott Iwobi, be is talált, ám les címén érvénytelenítették a találatot. Ramsey góljánál azonban nem történt szabályszegés, a walesi zárta a negyedelést.

A félidőben aztán elmaradt a hatalmas átalakulás, nem cseréltek a trénerek, Wenger is csak a 63. percben kezdte meg a csapata frissítését, igaz, akkor már 5-0 állt az eredményjelzőn, Özil is feliratkozott a gólszerzők közé. A szépítés, a becsületgól sem jött össze a Lyon számára, mely az Emirates Cup történetének legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A végeredményt Cazorla állította be, a spanyol a sorval alatt tekerte a hatodikat a kapuba. Felkészülési meccs ide, vagy oda, ez remek lendületet adhat az Ágyúsoknak.

Az Emirates Cupa állása és menetrendje:
Vasárnap 15:00 Villareal - Lyon
Vasárnap 17:20 Arsenal - Wolfsburg

1. Arsenal 9 pont (6-0)
2. Villareal 5 pont (2-1)
3. Wolfsburg 1 pont (1-2)
4. Lyon 0 pont (0-4)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése