2014. szeptember 24., szerda

Angol Ligakupa: búcsúzott az Arsenal és az Everton is - eredmények

Igazi csillaghullást hozott az Angol Ligakupa 3. fordulójának keddi játéknapja, ugyanis búcsúzott a sorozattól az Arsenal és az Everton labdarúgócsapata egyaránt. Kiscsapatok nagy napja is volt egyben a kedd, a Milton és a Shrewsbury szurkolói is hatalmas ajándékot kaptak a csapattól. 

Újabb meglepetéssel rukkolt elő a Southampton, mely fordítani tudott az Emiratesben és kiejtette Arsene Wenger együttesét. Habár Sanchez találatával még az Ágyúsok vezettek a 14. percben, Tadic nemsokkal a hazai találat után egyenlíteni tudott, majd az első félidő hajrájában a győzelmet jelentő találatot is megszerezték a vendégek Clyne találatával. Vereséggel debütált az Arsenal kapujában David Ospina, aki először ölthette magára tétmérkőzésen új klubja mezét.

Igen nagy pofonba szaladt bele az Everton, mely a szezont remekül kezdő Swansea késébe szaladt bele Walesben. Dyer és Siggurdsson góljára nem érkezett válasz liverpooli részről, ellenben Emnes révén még egyet berámolt a Swansea, mely magabiztosan jutott a nyolcaddöntőbe.

Élvonalbeli csapatként búcsúzott a Sunderland, mely hazai pályán kapott ki ligaellenfelétől. A Stoke hőse ezen az estén a duplát jegyző Muniesa volt.

Hatalmas zakóba szaladt bele hazai pályán a Cardiff, mely ligaellenfelétől kapott egy 3-0-ás pofont. 

Ott lesz a nyolcaddöntőben a szebb időket megélő  Sheffield United is, mely a Leyton otthonában harcolta ki a továbbjutást.

Tovább szárnyal a Manchester Unitedet 4-0-val búcsúztató Milton Keynes Dons, mely ezúttal a szintén harmadik ligás Bradford felett diadalmaskodott Afobe duplájának köszönhetően.

Végül pedig egy negyedik ligás csapat nagy eredménye, a Shrewsbury Coollins góljával búcsúztatta a tavaly még a Premier Leagueben szereplő Norwich csapatát, mely a feljutásért harcol a másodosztályban.

Angol Ligakupa 
3. forduló keddi mérkőzések:
Arsenal - Southampton 1-2 G: Sanchez (14.) ill. Tadic (20.-büntető), Clyne (40.)
Swansea - Everton 3-0 G: Dyer (28.), Sigurdsson (64.), Emnes (87.) ill. -
Sunderland - Stoke 1-2 G: Altidore (16.) ill. Muniesa (31., 71.)
Cardiff (II.) - Bournemouth (II.) 0-3 G: - ill. Gosling (9., 33.), Daniels (22.)
Leyton (III.)  - Sheffield United (III.) 0-1 G: - ill. Higdon (3.)
Derby (II.) - Reading (II.) 2-0 G: Russel (67.), Peadrce (82.-öngól) ill. -
Milton Keynes Dons (III.) - Bradford (III.) 2-0 G: Afobe (5., 86.) ill. -
Shrewsbury (IV.) - Norwich (II.) 1-0 G: Collins (54.) ill. -
Fulham (II.) - Doncaster (III.) 2-1 G: Ruiz (16.), Burn (32.) ill. Coppinger (60.)

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése