2014. szeptember 24., szerda

Zöld utat kapott a Liverpool, átalakul az Anfield

Nem tétlenkedik a liverpooli városi tanács, az Everton után egy héttel a Liverpool FC labdarúgócsapata is zöld utat kapott stadionügyben. Kezdődhet a két fázisú építkezés, vagyis pontosabban átalakítás, bővítés. 

A városi riválissal szemben a vörösök nem kívánnak új létesítménybe költözni, a vezetőség az Anfield két szakaszos átbővítése és felújítása mellett döntött. A tervek szerint a 2016/2017-es szezon rajtjára készül el az első szakasz, mely a főlelátó kibővítését hordozza magában 8500 férőhelyes növekedést generálva, melynek következményében 54 ezresre bővül az Anfield és alkalmas lesz jelentős nemzetközi és európai mérkőzések megrendezésére az UEFA szabályainak megfelelően. A második szakasznak még nincsen határideje, ez a jövő zenéje, azonban a tervek már megvannak, a tulajdonosok az Anfield Road felőli lelátót bővítik ki 4800 férőhellyel. Így ha elkészül a tender, 59 ezer néző befogadására alkalmas létesítménye lesz a Liverpool FC labdarúgócsapatának, mely anyagi bevétel szempontjából sem mellékes.

Ami az Everton labdarúgócsapatát illeti, a korábbi bővítéses tervekkel ellentétben költözik a csapat, a kékek teljesen új 50 ezer férőhelyes stadiont kapnak majd  a Walton Hall Parkban. Liverpoolban indulhat a stadionépítés.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése