2014. szeptember 24., szerda

Angol Ligakupa: Maratoni büntetőpárbajt nyert meg a Liverpool, a 30. tizenegyes döntött

Hosszú ideig fognak még beszélni a szurkolók a Liverpool és a Middlesbrough kedd esti összecsapásáról, mely végül egy drámai, idegölő büntetőpárbaj közepette dőlt el az Angol Ligakupa 3. fordulójában. A dráma a hosszabbítás ráadásában kezdődött, majd a vendégek egyenlítését követően jöhettek az idegölő percek. Végül a 30. büntető döntött, összesen 27 tizenegyest értékesítettek a felek a büntetőpárbaj során. 

Liverpool–Middlesbrough (II.) 2–2, büntetőkkel 14–13 
G: Rossiter (10.), Suso (112.), ill. Reach (62.), Bamford (120+3.-büntető)

Rossiter révén hamar vezetéshez jutott a Liverpol, mely azonban nem tudta növelni előnyét, így hosszú ideig nyílt maradt a párharc. A 62. percben aztán Reach egalizált, ez pedig kitartott a rendes játékidőben, így következhetett a hosszabbítás. Az Anfiels kedd esti hőse a csereként érkező Suso lehetett volna, ám a hosszabbítás hosszabbításában Sterling hatalmas hibát vétett, melyet Toure csak tizenegyest érő momentummal tudott korrigálni. A megítélt büntetőt Bamford magabiztosan vágta a kapuba, így a sirból visszajőve büntetőpárbajra mentette a mérkőzést a vendég csapat. 

Az edzők kijelölték rúgóikat, majd kezdődhetett a párbaj. Az első öt pár közül ketten rontottak, vendég részről a 123. percben a mérkőzést megmentő Bamford hagyta ki mag tizenegyesét, míg hazai részről ötödik rúgóként Sterling lába remegett meg, így folytatódhatott a párbaj, leselkedett a hirtelen halál. A játékosok azonban nem hibáztak, a kapusok nem tudtak védést bemutatni, így körbeértek a felek, a két kapuvédő Mignolet és Blackman is berúgta egymásnak a tizenegyedik büntetőket. Jöhetett minden elölről, Balotelli lőtt másodszor, majd ezúttal Bamford sem hibázott. Egészen a 15. körig ment a drámai ütközet, ekkor Suso értékesítette a büntetőt, míg a túloldalon Adomah hibázott, ezáltal a Liverpool szurkolók örülhettek. 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése