2014. május 6., kedd

Berardi tripla és Sassuolo csoda Firenzében

Elképesztő és nagyon fontos győzelmet aratott a Sassuolo a Fiorentina otthonában kedd este. A mérkőzés a hazaiak hétvégi kupadöntője miatt tolódott ezen napra, ezt azonban utólag aligha bánja az újonc, mely Berardi triplájának köszönhetően hosszú idő után elmozdult a kiesőzónából. 

Fiorentina - Sassuolo 3-4 (0-3)
G: Rodriguez (57.-büntető), Rossi (72.), Cuardado (75.) ill. Berardi (23.-büntető, 33., 42.), Sansone (64.)

Ahogyan arra számítani lehetett, a jóval esélyesebb hazai együttes ragadta magához a kezdeményezést, a játékszer keveset volt a Sassuolo játékosainál, ellenben ha lövőhelyzet adódott egyből próbálkoztak, hiszen tudjuk, hogy anélkül nem lesz gól. A 22. percben Valero kézzel ért a labdába a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest az ifjú Berardi nagyon magabiztosan értékesítette. Tíz minutummal később Sansone adott fantasztikus labdát az első gól szerzőjének, aki a kapuvédő Rosati hathatós segítségével kettőre növelte csapata előnyét. Az első játékrész vége előtt pár perccel aztán jéggé vált minden Firenzében, az amúgy is csendes hazai szurkolók lefagytak, mikor csapatuk hazai pályán megkapta harmadik gólját a kiesőjelölt újonctól. Ezúttal a hazai védők ügyetlenkedtek egy sort, Zaza belepöckölt a labdába, mely az érkező Berardi elé penderedett, aki a kapus lábai között gurított a hálóba és jegyzett mesterhármast tizenkilenc perc alatt. A maroknyi vendég szurkoló örömmámorban úszott.

A második játékrészben aztán sikerült a szépítés, az 57. percben Rodriguez értékesített egy megítélt büntetőt, ám arról, hogy ne  legyen jó kedve a firenzei ultráknak Sansona gondoskodott. Megszelídített egy remek keresztlabdát, majd három védőt is felültetve a kapufa segítségével a hálóba talált. A 72. percben aztán jött Rossi, aki egy remek kényszerítőzés után kihagyhatatlan helyzetbe került. Arról, hogy forró legyen a pite az utolsó negyed órában Cuardado gondoskodott, a kolumbiai egy tért ölelő átadást követően a kilépő Pegolo felett emelt a gólvonal mögé. A végjátékban aztán több ízben is egyenlíthetett volna a Fiorentina, ám Rodriguez, Fernandez és Rossi is tévedett, illetve Pedolo hárítani tudott.

Nem mindennap látott vereséget szenvedett hazai pályán a Fiorentina, ez pedig elmondható a túloldalon is, csak pozitív jelzővel. Győzelmével a Sassuolo feljött a 16. helyre és időtlen idő óta kilépett a kiesőzónából. A hős ezúttal is Berardi volt, aki korábban a szezonban már az AC Milan elleni is triplázni tudott. A győzelem természetesen elképesztő csapatmunka gyümölcse, nem egy emberé...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése