2014. május 6., kedd

Győzelemmel búcsúzott a United két ikonja

Sikeresen abszolválta elmaradt bajnoki mérkőzését a Manchester United, mely az újonc James Wilson duplájával tartotta otthon a három bajnoki pontot és reményben az Európa Liga szereplést. Emellett búcsúzott az Old Trafford közönségétől vélhetően a klub két legendás játékosa, Nemanja Vidics és és Ryan Giggs. 

Manchester United - Hull City 3-1 (1-0)
G: J. Wilson (31., 61.), Van Persie (86.) ill. Fryatt (63.)

Igen felforgatott és megfiatalított csapatot küldött ki a pályára Ryan Giggs, a Vörös Ördögök menedzsere. Az első fél óra sem szép játékot, sem pedig nagy helyzeteket nem hozott egyik fél számára sem, bár a hazai fanatikusok a felvételek alapján jogosan reklamáltak egy tizenegyest, ám a sípmester nem ítélt tizenegyest. A 31. minutumban aztán megtört a gólcsend, a debütáló James Wilson talált a hálóba Fellaini lefejelt labdáját követően, meghálálva mestere bizalmát. 

A második félidőben aztán jobban csipkedte magát a hazai csapat, Januzaj sziporkázott, ám beadásait nem tudták a társak góllá váltani. A 61. percben aztán egy remek támadás végén Fellaini került ziccerbe, lövését azonban testtel hárítani tudta Jakupovic. A kipattanóra érkezett Wilson, aki élete első Premier League meccsén duplázni tudott. Arról hogy ne legyen lapos a végjáték Fryatt gondoskodott, a csereként beállt támadó a tizenhatos előteréből vette be a kaput. Ezt követően a duplázó Wilson lejött, helyére pedig Robin van Persie érkezett, majd a 70. percben Ryan Giggs is becserélte önmagát, mely valószínűleg utolsó fellépése volt a walesinek az Old Traffordon a Manchester United mezében hivatalos meccsen. A végeredményt Van Persie a 86. percben állította be, szépen fordult a kapura, első lövését még blokkolta egy láb, ám a kipattanót követő löketbe már senki nem tudott beleérni, a labdát a háló állította meg.

Győzelmével a Manchester United megtartotta esélyét a jövő évi Európa Liga indulásra, ehhez hétvégén nyerniük kell, illetve a Tottenham nem szerezhet pontot. A Vörös Ördögök a Southamton vendégei lesznek, míg a Spurs otthon fogadja az Aston Villát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése