2014. február 8., szombat

Ötöt kapott a listavezető Arsenal az Anfielden

Hatalmas formát fogott ki a Liverpool, mely húsz percnyi fantasztikus játéknak köszönhetően gyorsan eldöntötte a listavezető Arsenal elleni meccset, mellyel nagy szívességet tett a City-Chelsea duó számára, akik egy-egy győzelemmel előzhetnek a tabellán. Valószínűleg a 25. forduló után ismételten listavezető váltás lesz a Premier Leagueben. 

Liverpool - Arsenal 5-1 (4-0)
G: Skrtel (1., 10.), Sterling (16., 52.), Sturridge (20.) ill. Arteta (69.-büntető)

Nagyon meglepte ellenfelét a hazai együttes, mely Skrtel térdkalácsának köszönhetően már az 55. másodpercben előnyhöz jutott. A gyors gólt követően nem ültek le a hazaiak, sőt, igen csak megnőtt az étvágyuk, ezzel pedig az Arsenal egyszerűen nem tudott mit kezdeni. A 9. percben Flanagan még kihagyta a kihagyhatatlant, vagy fogalmazzunk úgy, hogy Szczesny bravúrosan védett. Egy perccel később azonban már nem állt semmi és senki az újabb pool gól útjába, Gerrard beadását követően Skrtel fejelt a hálóba. Nem tellett el egy perc sem és ismételten közel álltak a gólhoz a hazaiak, Sturridge lövése centikkel kerülte csupán el a bal kapufát. A 14. minutumban aztán jött a mérkőzés egyik, ha nem a legszebb momentuma, egy szöglet utáni kipattanót Suarez kapásból elvállalt 24 méterről, a labda pedig mint amit zsinóron húztak csattant a jobb kapufán. A kipattanóra érkezett Kolo Toure, aki azonban üres kapura tíz méterről mellé gurított. Már ekkor sem szólhatott volna semmit Wenger ha csapata 5-0-ás vesztésre áll. A 16. percben aztán Suarez tálalt Sterling elé, aki megelőzte csapattársát és a kapuba passzolt. Nem volt ideje feleszmélni a vendég csapatnak és már jött is a negyedik gól, ekkor Sturridge ugrott ki a védőfalból Coutinho indítására, majd rúgta a játékszert Szczesny mellett a kapu jobb oldalába. Még csak a 20. percben jártunk és már 4-0 állt az eredményjelzőn.

Ezt követően némileg rendezte sorait az Arsenal, vagy fogalmazzunk úgy, hogy jelentős vezetésének tudatában pár fokozatot visszavettek Rodgers tanítványai. 

A második játékrész ismételten hazai nyomással kezdődött, melynek meg is lett az eredménye, az 52. percben Sterling szerezte a vörösök ötödik találatát, az Arsenal szurkolók pedig kezdtek elsüllyedni szégyenükben. Három perccel később aztán Sterling triplázhatott volna, ám ha kicsivel is de lekésett a labdáról. Egészen a 60. percig ugrunk, ekkor Giroud helyére Podolski érkezett, a francia oscar esélyesen alakította ezen a napon a láthatatlan csatár című szerepet. A 63. percben aztán Suarez volt fókuszban, ám ahogyan az első félidőben úgy most is millimétereken múlott a találat. A 69. percben aztán Gerrard szabálytalankodott büntetőt érően, ez pedig remek szépítési lehetőség volt az Ágyúsok számára. A labda mögé Arteta állt és magabiztosan a kapu közepébe lőtt az elvetődő Mignolet mellett. 

A 73. percben majdnem beköszöntött a második vendég találat is, ám Arteta szabadrúgását Mignolet bravúros mozdulattal tolta szögletre. A 86. percben aztán Sterling triplázhatott volna, azonban a labda és a kapu útjába egy védő lába állt. Hatalmas és erődemonstráló győzelmet aratott a Liverpool, mely ezzel megszilárdította negyedik helyét a tabellán.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése