2014. február 8., szombat

Premier League: Ismételten komoly veszélyben az Arsenal első helye - előzetes

Eljött egy újabb hétvége, ez pedig magával hordozza az angol labdarúgó bajnokságot (Premier League) és annak küzdelmeit. A szombati és vasárnapi nap folyamán a 25. forduló küzdelmei zajlanak majd. Jó meccseknek ezúttal sem leszünk híján, nézzük is meg mit kínál a világ egyik, ha nem a legjobb ligája. 

A forduló nyitómérkőzése egyben a forduló rangadója lesz, ugyanis az éllovas Arsenal a Liverpool vendégszeretetét élvezheti és bizony ismételten veszélybe kerülhet az első hely. Délután négy órakor aztán jön a szokásos meccszuhatag, ezúttal 12 csapat száll pályára egyszerre. A kiesés elől menekülő West Ham a viszonylagos biztonságban lévő Aston Villa vendége lesz, míg igazi kiesési rangadót vív majd Gera Zoltán csapata a WBA és az újonc Crystal Palace. Komoly meccs vár  Newcastle csapatára, de ez elmondható a Chelsea együtteséről is, a két csapat egymással küzd majd meg Londonban. Kiteszi lábát oroszlánbarlangjából a Manchester City, mely ahhoz a Norwich Cityhez látogat, mely a két csapat első felvonásán az idei bajnokság legnagyobb zakójába szaladt bele, ez a veszélyhelyzet pedig ma is fennáll. 

Négy fordulóval ezelőtt ismételten egy szép sorozatba kezdett a Southamton, mely hazai publikuma előtt vitézkedhet tovább ezúttal a Stoke City ellenében. Az utóbbi hetekben szárnyaló Sunderland a közvetlen tabellaszomszédot fogadja a Hull City személyében, míg a játéknap zárómérkőzésén sor kerül a második walesi derbire, azaz a Swansea és a Cardiff összecsapására, melyet az egész ország vár.

Vasárnapra két mérkőzés marad, előbb egy derbinek lehetünk majd szemtanúi, mikor is az Everton a Tottenham otthonában lép majd pályára, a tét hatalmas lesz, a vesztes jelentős hátrányba kerülhet a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik hellyel szemben. A forduló zárómérkőzését Manchesterben rendezik, ahol a Fulham lesz Moyes csapatának ellenfele. A meccset kötelező United győzelemként lehet aposztrofálni, de láttunk idén már egyet s mást...

Szombat
13:45 Liverpool - Arsenal (Digi Sport 1)
16:00 Aston Villa - West Ham United
16:00 Chelsea - Newcastle United (Digi Sport 1)
16:00 Crystal Palace - West Bromwich
16:00 Norwich City - Manchester City
16:00 Southampton - Stoke City
16:00 Sunderland AFC - Hull City
18:30 Swansea - Cardiff City (Digi Sport 1)

Vasárnap
14:30 Tottenham - Everton (Digi Sport 1)
17:00 Manchester United - Fulham (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése