2014. február 8., szombat

Hazard triplája az élre repítette Mourinho csapatát

Kihasználta közvetlen riválisainak botlását a Chelsea, mely könnyedén múlta felül soros ellenfelét a Newcastle csapatát és az élre állt. A mérkőzés legjobbja a klasszikus mesterhármast jegyző Hazard volt. 

Chelsea - Newcastle United 3-0 (2-0)
G: Hazard (28., 34., 63.-büntető) ill. - 

Egyre jobban működik a Mourinho olajozta londoni gépezet, mely ezúttal a "Szarkákat" lopta meg három bajnoki ponttal. A mérkőzésen klasszikus mesterhármast jegyzett Eden Hazard, akii a héten úgy nyilatkozott, szeretné levetkőzni a tehetség titulust. A belga klasszis először a 28. percben volt eredményes miután Ivanovic zseniális labdát tálalt elé. A 34. percben Eto'o volt az előkészítő, Hazard pedig a befejező, ezzel pedig igen megnyugtató előnnyel mehetett szünetre a Special One csapata. A Newcastle nem igazán tudott átütő támadásokat vezetni, ha pedig a gólszerzés küszöbére kerültek, akkor vagy hibáztak, vagy pedig Cech volt a helyén. A 63. percben aztán tizenegyest ítélt a játékvezető, melyet Hazard hanyag mozdulattal juttatott a bal alsó sarokba kialakítva ezzel a végeredményt. Volt egy Premier League debütáns is a meccsen, a télen a Basel együttesétől szerződtetett Salah bő tíz percet kapott, s ez idő alatt két nagy helyzetet kihagyott. Ötöt kapott az Arsenal, ikszelt a City, ezzel pedig Mourinho csapata az élre állt, mi pedig a nyakukba aggatjuk a hét nyertese titulust.

Crystal Palace - West Bromwich Albion 3-1 (2-0)
G: Ince (15.), Ledley (27.), Chamakh (69.-büntető) ill. -Bifouma (46.)

A fordulót megelőzően még kieső helyen serénykedő Palace fogást talált Gera Zoltán csapatán és Ince vezetésével két gólos előnyre tett szert az első fél órában. A magyar középpályás 46 percet kapott, a helyére érkező Bifouma pedig első labdaérintésből gólt lőtt, ám ez csak szépségtapasznak volt jó, ugyanis a 69. minutumban Chamakh büntetőböl megszerezte csapata harmadik gólját, mely győzelmével öt helyet lépett előre és jelenleg 13. a tabellán. A WBA pedig elfoglalta a Palace meccs előtt 18. helyét.

Aston Villa - West Ham United 0-2 (0-0)
G: - ill. -Nolan (46., 49.)

Nem csak a Palace mozdult el a kiesőzónából, hanem a West Ham is, mely Nolan három perc alatt szerzett duplájának köszönhetően idegenben szerzett nagyon fontos bajnoki pontokat. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése