2014. január 7., kedd

Újabb kínos MU vereség, ezúttal a Ligakupában

Az Angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a bajnokságban sereghajtó Sunderland fogadta a Moyes trenírozta Vörös Ördögöket.  A házigazda nem adta meg magát és egy hajtós, küzdelmes mérkőzésen előnyt szerzett magának a visszavágóra.  

Sunderland - Manchester United 2-1 (1-0)
G: Giggs (45+2.-öngól), Borini (64.-büntető) ill. Vidic (53.)

Kiegyenlített első játékrészt hozott a találkozó, akár úgy is jellemezhettük volna az első felnonást, hogy egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. Az első igazán nagy lehetőséget Giggs jelentette a hazai kapura, mikor is a 25. percben a felsőlécet találta telibe, mely hosszú másodpercekig mozgott a labdával történő találkozást követően. A 37. percben aztán rezgett a háló, de hiába, az asszisztens ítélete gyanánt annullálta a játékvezető a gólt, lévén Giggs lesen volt a labda elrúgásának pillanatában. Nem maradtunk azonban érvényes gól nélkül az első játékrészben, ugyanis a ráadásban Giggs szerzett öngólt Bardsley hathatós közreműködésével.

A fordulást követően nem változott a játék képe, mindkét félnek megvoltak a maga helyzetei támadásai, míg nem az 53. percben Vidic fejjel egalizálni tudott. Nem volt azonban sokáig döntetlen, tíz perccel később a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára, melyet Borini értékesített magabiztosan. A végén rákapcsolt a Moyes csapat, ám hiába a vége ez maradt, így hátrányba került a United, mely hazai környezetben az Old Traffordon próbálkozhat megfordítani a párharcot.

A kétkedők tábora egyre nő, egyre többen követelik Moyes fejét! A United zsinórban harmadik mérkőzésén marad alul. Korábban a Swansea és a Tottenham tudott nyerni az Old Traffordon...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése